Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Episkas atvadas vasarai: Dzintaros uzstāsies grupa "DAGAMBA"

Foto: publicitātes

Vasara strauji tuvojas izskaņai, taču tā ir pelnījusi grandiozas atvadas! Piektdien, 6. septembrī, Dzintaru koncertzālē uzstāsies grupa "DAGAMBA" ar savu jaunāko koncertprogrammu "BACH AGAINST THE MACHINE".

Grupas "DAGAMBA" moto ir robežu pārkāpšana un savienot šķietami nesavienojamo – dažādas pasaules, dažādas tradīcijas un klausītāju paaudzes. Viņi ir klasiskās mūzikas rokeri un dauzoņas, apbrīnojami aranžētāji, kuru lielkoncerti "Arēnā Rīga", Mežaparka estrādē un "Palladium" pulcējuši klausītāju tūkstošus. "DAGAMBA" koncertējuši arī Ņujorkas Taimskvērā līdzās Metropolitēna operas zvaigznēm un leģendārajā Glastonberijas festivālā. 

Nu pienācis laiks arī Dzintaru koncertzālei: 6. septembrī plkst. 19.00 vasaras sezonas noslēgumā uzstāsies grupa DAGAMBA uzstāsies ar savu svaigāko koncertprogrammu ‘‘BACH AGAINST THE MACHINE’’.

Šajā koncertā mūziķiem raksturīgajā manierē sakausēta akadēmiskās mūzikas tēva, izcilā komponista Johana Sebastiana Baha mūzika un vienas no ietekmīgākajām rokgrupām pasaulē – "Rage Against The Machine" daiļrade.

"Ideja par BACH AGAINST THE MACHINE radās pēc veiksmīgās #LudwigVanRammstein koncerttūres, un pasaules notikumu kontekstā sajutām, ka šis ir īstais brīdis, kad ideju realizēt", stāsta grupas dalībnieks Valters Pūce.

Dzintaros būs dzirdama arī grupas labākie skaņdarbi no programmām "Ludwig Van Rammstein", kurā apvienoti divi vācu mūzikas grandi – leģendārā grupa "Rammstein" un Ludvigs van Bēthovens.

Arī grupas "Rammstein" mūziķi ir dzirdējuši grupas veikumu un par to izteikušies ļoti atzinīgi.

Skanēs kompozīcijas no programmas ""DAGAMBA" feat Tchaikovsky" ar romantisma ģēnija Pētera Čaikovska emocionālo un melodisko mūziku, kas ievibrējas ar rokam raksturīgo dinamismu un ritmu, un "Vivaldi Rocks" u. c.

Klausītāju iemīļotā grupa 2,5 stundu garumā jauks stilus un ārdīs robežas, piedāvājot klasiku oriģinālās interpretācijās un rokmūziku ar klasikas elementiem.

Biļetes var iegādāties šeit.

Grupu "DAGAMBA" 2011. gadā izveidoja čellists Valters Pūce. Tajā muzicē arī Antons Trocjuks (čells), Dainis Tenis (klavieres), Alise Broka (kontrabass) un Artūrs Jermaks (bungas).

Nepalaid garām!

Uz augšu