Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Laižam meiteņu piedzīvojumā ar jauno CUPRA Formentor!

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Kas nepieciešams perfektai meiteņu dienai? Nu, es teiktu: saule, jūra, kūkas un savs fotogrāfs! Ak, un iespēja doties šajā piedzīvojumā ar komfortu un šiku! 

Darbadiena jau tuvojās izskaņai, taču piezagās apziņa, ka pēdējās siltās dienas arī! Jāķer mirklis un jābauda saulrieta vakari un iespēja izrauties no pilsētas burzmas. Zvans draudzenēm un jautājums: laižam uz jūru? Nav divu domu: jā!

Man patīk, ja kompānijā tiek sadalīti pienākumi: viens ir šoferis, otrs rūpējas par mūziku un navigāciju, bet trešais - vienkārši bauda! Vai arī šajā gadījumā trešais ir mūsu fotogrāfs, kas iemūžina šo silto un neaizmirstamo vasaras vakaru.

Viena no manām mīļākajām ir tieši Saulkrastu pludmale. Tā ir tikai nepilnu 50 km attālumā no Rīgas, taču tas ir pietiekami ilgs laiks, kurā jautri paklačoties ar draudzenēm vai kopā klausīties mūziku. Galamērķis skaidrs! 

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Norunājam tikšanos tepat, Rīgas centrā, un esam ceļā ar jauno CUPRA Formentor

Iekāpjot automašīnā, pirmais, ko pamanām, ir lielais 12,9 collu infoizklaides sistēmas ekrāns. Savienojot ar viedtālruni, uz tā parādās arī visvairāk lietotās aplikācijas; mūsu gadījumā - navigācija un mūzikas straumēšanas serviss. Turpat arī draudzene atsūta īsziņu ar adresi, no kurienes viņu paķert, un CUPRA to tūliņ pat nolasa. Ne mazums svarīgi - vieta, kur novietot viedtālruni, un te nebūt nav nepieciešami papildu gadžeti: jaunajā Formentor iebūvēta bezvadu ātrās uzlādes stacija, un, patīkams pārsteigums, tā dzesē telefonu!

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA
Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Tas, kas "karsē", - automašīnai bez apsildāmiem krēsliem ir arī apsildāmā stūre, un šī funkcija pavisam noteikti padara braukšanu ziemā daudz patīkamāku.

Ievadām galamērķi, pa ceļam vienojoties piestāt pēc kafijas un vietējiem Saulkrastu gardumiem (jā, dāmām vajag ne tikai cukuriņu, bet arī ko kreptīgāku, piemēram, vietējo kūpināto vistiņu, kuru nobaudīt pašā jūras krastā). Pilnas rokas ar labumiem, un brīdī, kad secinu, ka mašīnas atslēgas jau atkal ir kaut kur "iekritušas" somiņā, pieejot pie automašīnas durvīm, tā pati atslēdzas. Ģeniāli! 

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Kad klačas pierimušas, pievēršamies mūzikas baudīšanai:

automašīnā ir "Sennheiser" skaņas sistēma, kas patiešām pārsteidz ar lielisku sniegumu.  

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA
Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA
Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Kā priekšā sēdošie, tā tie, kas bauda komfortu aizmugurējos sēdekļos, vienojas, ka mūziku klausīties šajā CUPRA Formentor ir īsts piedzīvojums. 

Paturpinot par skaņu, jaunajiem auto gan vizuāli, gan ar skaņas signālu jābrīdina, kad tiek pārkāpts ātrums. CUPRA Formentor to iespējams regulēt, taču

signāls ir maigs, neuzbāzīgs, kā arī nemaina skaļumu tad, ja tiek mainīts skaļums multimediju sistēmā.

CUPRA Formentor ir trīs braukšanas režīmi. "Comfort" - mierīgākais, "mīkstākais" režīms ikdienas braukšanai, piemēram, pilsētā. Esot jau uz Tallinas šosejas, nomainīju to uz "Performance", mašīna kļūst dinamiskāka. Ir iespējams izveidot arī savu individuālo režīmu un pielāgot to savām vēlmēm.

Starp citu, šī ir ekonomiskā 1.5 eTSI mild hybrid versija, automašīna, kurai ir 150 zirgspēki, un kura

vidēji “ēd” 5.9 l/100 km – neaizstājama pilsētā un arī ļoti labi veic savu darbu uz šosejas. Mūs, dāmas, kuras bieži vien rūpējas par ģimenes budžeta sadali, šis modelis ar to uzrunā jo īpaši.

CUPRA Formentor ir arī jaunās paaudzes eHYBRID plug-in hibrīda versija, kas ļauj nobraukt vairāk nekā 100 km ar pilnīgi elektrisko veiktspēju, kā arī – jaudīgāka versija CUPRA Formentor VZ ar 333 zirgspēku jaudu, kur iespējams izvēlēties pat “drift” režīmu. 

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Nonākot galamērķī, blakussēdētāja norāda uz to, ka daudzi atskatās uz šo auto. Un, patiesi, vizuāli šis sporta apvidus auto ir ļoti pievilcīgs.

Avangarda dizains ar modernām tehnoloģijām. 

Pievilcīgs tas ir arī iekšpusē. Tam, piemēram, ir izgaismoti klimata un skaļuma regulēšanas slaideri, kā arī pats salons, kura toņus var iestatīt pēc savas gaumes. Iespējams arī mainīt spidometra izskatu, tam ir vairāki dizaini, katrai gaumei. 

Launags pie jūras, neliela fotosesija, atvadāmies ar skaistu saulrietu fonā, un, tīrot smiltis no pēdām, pamanām, ka šim CUPRA Formentor modelim ir jauni priekšējie lukturi ar trīsstūra formas elementiem. Tiem neesot simboliska nozīme, taču es piedāvāju savu versiju: stils, komforts un aizraujoša braukšanas pieredze! Tieši tāds bija mūsu brauciens!

Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA
Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA
Foto: Ilze Slišāne/TVNET GRUPA

Raksts tapis sadarbībā ar "AUTOBRAVA Motors", Krasta iela 42, Rīga

Uz augšu