Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Sajusties kā Holivudas filmā: Ditas Lūriņas-Eglienas pieredze ar Renault Austral

Foto: publicitātes

"Patiesi nespēju iztēloties vairs laikus, kad man nebija nedz autovadītāja tiesību, nedz paša auto," teic aktrise Dita Lūriņa-Egliena, kura dalās iespaidos par Renault Austral no Norde autocentra.

Vaicāta, kā aizrit Ditas ikdiena un cik svarīga nozīme ir automašīnai viņas dzīvē, aktrise neslēpj: "Automašīna ir mana ķermeņa paplašinājums. Patiesi nespēju iztēloties vairs laikus, kad man nebija nedz autovadītāja tiesību, nedz paša auto. Kā smejas manas draudzenes, manā mašīnā norit ļoti intensīva saimnieciskā dzīve. Gan bērnu audzināšana pārskrējienos no skolas uz pulciņiem vai mājām, lietišķas tikšanās, neformālas brokastis. Mašīna ir arī mana mēģinājumu telpa, kurā mācīties dziesmas vai jaunu lomu tekstus.

Un kā nemāku cēli pārvietoties ar mazu dāmu rokassomiņu, tā arī man noteikti nepieciešama liela un ietilpīga mašīna. Nav lielāka apvainojuma man par mazu bagāžnieku.

Man ir izšķiroši svarīga brīvības sajūta, ko sniedz liela mašīna, lai mani nevar nobiedēt divas basģitāras un vēl kaudze ar elektroniskajai mūzikai nepieciešamajām kastēm un vadiem, ja mums ar Kasparu Rolšteinu plānā “#DiToo” izrāde. Vai arī sintezators, krēsli un lampas, ja kaut kur dodamies dziedāt kopā ar Zani Dombrovsku. Kā arī ģimenes brīvdienas laukos, kad jāpaņem līdzi puse iedzīves, ieskaitot divu jūrascūciņu būri."

Foto: publicitātes

Tieši ietilpību viņa min kā vienu no svarīgākajiem punktiem, izvēloties savu auto. "Ikdienā braucu ar septiņvietīgu auto. Protams, ekonomisks auto ir sapnis, tādēļ raugos hibrīdauto virzienā. Un dizains: tā ir gaumes, garastāvokļa un kaislību lieta. Tur gadās sevi arī pārsteigt."

Dita izmēģinājusi Renault Austral no Norde autocentra - viņa ar to pabijusi arī ceļojumā aiz valsts robežām.

Šobrīd Renault automašīnas, tai skaitā Renault Austral, ir pieejamas ar fiksētu 2% līzinga likmi (tajā skaitā Euribor). Šī likme ir visam līzinga periodam, līdz ar to nav jāuztraucas par jebkādas mainīgās likmes svārstībām un potenciāliem papildu izdevumiem.

Runājot par Renault Austral, Dita vērtē tā dizainu kā pārdomātu un ērtu, sportisku, pat lecīgu un mazliet futūristisku.

Foto: publicitātes

"Tā vien vedina sevi iztēloties kādā Holivudas filmā par slepenajiem aģentiem vai supervaroņiem. Auto salonā bija plašuma sajūta (pat man, kas pārsteidzoši). Un tā ir sevišķi svarīga garos pārbraucienos, kad ir daudz līdzbraucēju," atklāj Dita. "Ak, jā! Karstai vasarai piemērota ideāla klimata kontrole. Cik tā būtiska, mēs pat aizmirstam, kad viss ir radīts braucēju komfortam," piebilst viņa.

Ditai īpaši svarīga ceļojumā ir navigācijas sistēma, līdz ar to viņa augsti novērtēja iespēju savienot auto ekrānu ar telefona "Waze". "Esot Lietuvā un Polijā, īpaša uzmanība jāpievērš atļautajam ātrumam – to teicami kontrolēt palīdzēja spidometrs, kas atspīd uz priekšējā vējstikla, lai ne mirkli acis nebūtu jānovērš no ceļa," norāda Dita.

Foto: publicitātes
Foto: publicitātes
Foto: publicitātes

Renault Austral multivides sistēma piedāvājot tik daudz, ka to pat viena ceļojuma laikā nevar pagūt aptvert, bet aktrise iztēlojas, kādas iespējas paveras, personalizējot auto.

Toties par mūziku gan viņa allaž padomā! "Bez mūzikas paši garākie pārbraucieni patiešām nebūtu iedomājami, jo, ceļojot ar auto, ir jāmēro garas distances un jāspēj saglabāt gan modrība un mundrums, gan jautrs noskaņojums.

Auto skaņas sistēma bija nevainojama, un bija gana interesanti arī izmēģināt dažādos apskaņošanas režīmus. Daudzus no mīļākajiem skaņdarbiem pirmo reizi dzirdējām tik skaļi un skaidri!" atklāj Dita.

Dita ir atbildīgs šoferis un parkošanos apguvusi ar īpašu rūpību, taču viņa atzinīgi novērtē Renault Austral parkošanās asistentu. "Tas bija ļoti noderīgs un ļāva kontrolēt gabarītu novietojumu superprecīzi. Tas ir ekstra komforts un drošības sajūta – parkojoties redzēt savu auto no putna lidojuma. Ir tik jauki, ka atbildības smago nastu var ar kādu dalīt. Austral tādā ziņā ir īsts atbalsts."

Foto: publicitātes

Kas tad visvairāk patīk Renault Austral? Dita uzsver trīs lietas: "Es ļoti izbaudīju Renault Austral spēju uzņemt ātrumu un stabilitāti uz ceļa, īpaši Polijas ātrgaitas šosejās, kur dinamiska braukšana ir ļoti no svara. Renault mani pārsteidza ar masāžas krēslu – kaut ko tādu automašīnā vēl nebiju baudījusi. Trešā mana mīļākā lieta Renault ir attīstītā un uzticamā kruīza kontrole, kas reizē gan uzmana auto atrašanos ceļa joslā, gan attālumu līdz priekšā braucošajai automašīnai. Līdz šim zināju, ka autopilots ir ekonomisks, bet pirmo reizi izbaudīju arī to kā atslodzi, braucot ne tikai uz šosejas, bet arī sastrēgumos."

Renualt Austral noliktavā pieejamās automašīnas apskatāmas šeit. Automašīna pieejama testa braucieniem Rīgā, Skanstes ielā 31A. Vairāk informācijas www.norde.lv

Raksts tapis sadarbībā ar "Norde". 

Uz augšu