Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Paziņoti Dzejas dienu balvas 2024 nominanti

Dzejas dienu balvas pasniegšana 2023. gadā.
Dzejas dienu balvas pasniegšana 2023. gadā. Foto: Dzejas dienas/Facebook

Dzejas dienu balva ir apbalvojums, kuru Dzejas dienu norises laikā septembrī Latvijas Rakstnieku savienība piešķir gada labākajiem dzejas un atdzejas krājumiem.

Šogad Dzejas dienu balvai tika pieteiktas 22 grāmatas – 18 oriģināldzejas krājumi un 4 atdzejas krājumi.

Foto: Publicitātes foto

Dzejas nominācijā balvai izvirzīti: Elvīra Bloma par krājumu “Viņam patīk šie dzejoļi” (“Punctum” atbalsta biedrība), Sintija Sudmale par krājumu “Uz manas mēles” (“Valters Dakša”) un Roberts Vilsons par krājumu “Muļķu ķērājs” (“Neputns”).

Atdzejas nominācijā balvai izvirzīti: Guntars Godiņš par krājuma “Sirreālisms igauņu dzejā” (“Neputns”) atdzejojumu, Ieva Lapiņa par Senās Ķīnas lirikas antoloģijas “Upes sniegs” (“Neputns”) atdzejojumu un Arvis Viguls par Marko Pogačara dzejas izlases “Ugunsgrēks bibliotēkā” (“Orbīta”) atdzejojumu.

Dzejas dienu balvas pasniegšana 2023. gadā, peldošajā kultūras centrā "Noass". 
Dzejas dienu balvas pasniegšana 2023. gadā, peldošajā kultūras centrā "Noass". Foto: Dzejas dienas/Facebook

Dzejas balvai pieteiktos darbus vērtēja un nominācijas izvirzīja literatūrzinātniece, literatūrkritiķe Agija Ābiķe, kritiķis, portāla “Satori.lv” redaktors Andrejs Vīksna, dzejniece un festivāla Dzejas dienas padomes locekle Ērika Bērziņa.

Laureātu paziņošana un apbalvošana notiks festivāla “Dzejas dienas 2024” noslēgumā – 15. septembrī plkst. 15.00 mākslas centrā “Noass”. Pasākumā dzeju lasīs nominētie autori un norisi kuplinās Rīgas Cirka skolas audzēkņa Klāva Erķa priekšnesums.

Dzejas dienas 2024 norisināsies no 1. līdz 15. septembrim Rīgā un visā Latvijā. Festivāla pamatprogramma pieteikta ar saukli “Dzeja dzejo”, Rīgā pulcējot Latvijas un ārvalstu dzejniekus vairāk nekā 20 dažādos pasākumos. Paralēli šiem notikumiem visa mēneša garumā notiks vēl dažādi citi pasākumi novados, ko rīko dzejas cienītāji visā Latvijā.

Ar pilnu festivāla programmu un pārstāvētajiem autoriem iespējams iepazīties festivāla tīmekļa vietnē

Atbalstītāji: Rīgas valstspilsētas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Nepalaid garām!

Uz augšu