Ievērojot labākās tradīcijas, sestdien, 31. augustā, grupa "Jumprava" atzīmēja Aigaru vārdadienu ar vērienīgu koncertu “Jumprava XL”, šoreiz pulcējot grupas cienītājus Mežaparka Lielajā estrādē. Aizvadītais sestdienas vakars Sidraba birzī iezīmējās kā grupas līdz šim lielākais koncerts.

Lielkoncerta “Jumprava XL” datums – 31. augusts – netika izvēlēts nejauši, jo tā ir Aigaru diena, kas grupai ir īpaša, jo tās sastāvā ir trīs Aigari, kuri šoreiz savu vārda dienu izvēlējās atzīmēt ar vērienīgu koncertu.

Kopš grupas dibināšanas 1984. gadā tās pamatsastāvā ir Aigars Grāvers, Aigars Grauba, Aigars Krēsla un grupas dibinātājs Ainars Ašmanis.

Jāpiebilst, ka Aigaru diena nav vienīgais svinību iemesls, jo šajā gadā “Jumprava” svin apaļu jubileju, kuras gadskārtas skaitlis, starp citu, ietverts arī koncerta nosaukumā – “Jumprava XL”. Koncerta nosaukumā “XL” apzīmē ne tikai gaidāmā notikuma vērienu un Jumpravas dziesmu lielo nozīmi latviešu kultūrtelpā, bet arī ar romiešu cipariem rakstīto skaitli 40.

Kā skaidro mūzikas žurnāliste un pētniece Daiga Mazvērsīte, 1984. gadā, kad basģitārists Ainārs Ašmanis kļuva par “Jumpravas” vadītāju, viņš pasludināja gana godkārīgu mērķi – radīt Latvijā populārāko ansambli, kas, ar laika atstarpi atskatoties, arī tika īstenots.