Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Šefpavārs Lauris Aleksejevs pēc 10 gadu pārtraukuma atgriežas TV ekrānā

"Šefu gaidījāt?" jaunā sezona
"Šefu gaidījāt?" jaunā sezona Foto: publicitātes

16. septembrī pie TV3 skatītājiem ar jaunu sezonu, gardiem ēdieniem un diviem jauniem šefpavāriem atgriezīsies iemīļotais gatavošanas šovs “Šefu gaidījāt?”. Šosezon Kristapam Sīlim, šefpavāram, ko iepazinām aizvadītajā sezonā, pievienosies divi jauni šefpavāri.

Kā informē TV3 pārstāvji, šovam pievienojas uzņēmuma "Gemoss" šefpavāre Ina Poliščenko un restorāna "36. līnija" šefpavārs un līdzīpašnieks Lauris Aleksejevs.

Ina viesmīlības nozarē strādā jau 15 gadus. Iepriekš viņa ir strādājusi Latvijas labākajos restorānos gan kā pavāre, gan konditore un vadījusi restorānu "Jonathan". Ina ir daudzu pašmāju un starptautisku konkursu laureāte, bet 2015. gadā viņa ieguva Latvijas gada pavāra titulu.

"Mans mērķis ir parādīt, ka gatavošana ir radošs process,” atklāj Ina.

“Protams, katru dienu gatavot citā virtuvē pilnīgi dažādiem cilvēkiem ar dažādām gaumēm ir arī izaicinājums, bet vienlaikus man tas ir liels piedzīvojums, jo arī es raidījuma veidošanā satieku cilvēkus, kurus citādi man nebūtu iespēja satikt un mazliet iepazīt.”

Savukārt Lauris Aleksejevs ir viens no Latvijā zināmākajiem šefpavāriem, viens no pieprasītākajiem lielu svinību organizatoru vidū. Viesmīlības jomā Lauris darbojas jau aptuveni 30 gadus, ir piedalījies vairākos TV3 gatavošanas raidījumos, bijis dažādu restorānu pavārs, līdz 2007. gadā izveidoja savu uzņēmumu.

"Šī man ir atgriešanās televīzijā pēc vairāk nekā 10 gadu pārtraukuma. Pa šo laiku ir uzkrāta pieredze un ir patīkami satikt televīzijas kolēģus, kā arī doties ciemos pie slavenībām – gan tiem, kurus esmu saticis, gan arī pie tiem, kurus vēl neesmu personīgi iepazinis. Šovā vēlos parādīt, ka ar rokām gatavots ēdiens ir daudz kvalitatīvāks un gardāks un nebūt ne sarežģītāks. Ikviens var mājās gatavot vienkārši, garšīgi un kvalitatīvi,” uzsver Lauris.

Pirmajā raidījuma nedēļā šefpavāri dosies ciemos pie aktiera Igora Šelegovska, “Mazo pavāru skoliņas” izveidotājas un digitālā satura veidotājas Lauras Grēviņas, mūzikas producenta un izpildītāja Gustavo, kā arī aktiera un pasākumu vadītāja Mārtiņa Poča.

Interesantas personības un noderīgi šefpavāru padomi vienkāršām un gardām maltītēm – tas viss jaunajā šova “Šefu gaidījāt?” sezonā jau no 16. septembra no pirmdienas līdz ceturtdienai pulksten 18.10 kanālā TV3.

Uz augšu