Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kārlis Arnolds Avots par piedalīšanos "atklātākajā seksa ainā Latvijas kino vēsturē"

Aktieris Kārlis Arnolds Avots
Aktieris Kārlis Arnolds Avots Foto: Evija Trifanova/LETA

Aktieris Kārlis Arnolds Avots, kurš divus gadus pēc kārtas ieguvis "Lielā Kristapa" balvu, kā arī spoži sevi pierāda uz Dailes teātra skatuves, atklāti runā par intīmajām ainām. Vai vieglāk ir izģērbties vai tomēr pateikt: "Es tevi mīlu..."?

Kā bučoties ne pa īstam, lai izskatās pa īstam? Šādu jautājumu aktierim uzdeva raidījumā "Kad viņas satiekas", uz ko viņš atbildēja: "Pa īstam ne pa īstam! Tā arī ir. Bet ir daudz sarežģītākas lietas, ko darīt uz skatuves. Ir ārkārtīgi grūti pateikt: "Es tevi mīlu!" Tā, lai visi notic. Un tavs cilvēks jau arī zina tās intonācijas, kad tu godīgi pasaki un kad nē."

Runājot par skūpstīšanos, viņš norāda, ka tā patiesībā ir ļoti tehniska lieta, tāpat kā jebkurš cits izrādes fragments, piemēram, deja vai monologs. 

Avots, kurš vairāk nekā trīs gadus ir attiecībās ar mīļoto sievieti Milenu Paviļču, neslēpj, ka viņa bijusi pārsteigta, redzot filmu "Mīlulis".

Foto: Staņislava Tokalova filmas "Mīlulis" filmēšanas aizkulises

"Kad tā filma iznāca, mēs vēl nebijām pazīstami. Tur notiek trakas lietas ļoti atklāti. To filmu viņa pieredzēja pirmizrādē, un bija absolūtā šokā..."

Arī vēlāk Avots intervijā žurnālam "Santa" sacīja: "Cilvēkam, kurš tevi mīl, atbalsta un nāk uz pirmizrādi, ir šoks, jo viņš tevi pazīst, zina tavu balsi, skatienu, nianses, kurā brīdī esi neviltots. Un tad viņš to ierauga uz ekrāna! Cenšos Milenu brīdināt, kas būs filmā, un esmu skaidri pateicis, ka izvēlos viņu un tam, kas uz ekrāna, nav nekāda sakara ar īstām jūtām. Tas, ko es projicēju uz ekrāna, patiesībā ir par viņu, nevis kino partneri."

Atgriežoties pie "Mīluļa", Avots atklāj:

"Man liekas, ka Latvijas kino vēsturē tā ir atklātākā seksa aina."

"Režisoru ir ļoti viegli definēt pēc tā, cik labi viņš uztaisa seksa ainu - vai tā ir klišejiska, īsta vai neīsta. Tas īstenībā iedod visai filmai ticamības akordu, tāpēc mākslas filmā ir būtiski to uztaisīt labi," tā aktieris.

Režisora Staņislava Tokalova spēlfilmas “Mīlulis” darbība norisinās mūsdienu Latvijā – 2016. gadā. Filma vēsta par jaunu, ambiciozu karjeristu, topošo maksātnespējas administratoru Matīsu (galvenajā lomā – Kārlis Arnolds Avots), kurš pēc mīļotās Agates (Kristīne Krūze) nāves nonāk izvēles priekšā – uzņemties atbildību par viņas meitu Paulu (Paula Labāne) vai piesavināties Agates dārgo īpašumu un nozust. Paralēli notiekošajam Matīsam ir seksuāli sakari ar Sandu (Madara Keidža).

Foto: Staņislava Tokalova filmas "Mīlulis" pirmizrāde

Kā 2022. gadā TVNET+ rakstīja Antra Feldmane: "Sanda, spriežot pēc skopā rakstura izklāsta, ir tāda pat dziļu mīlestību nemeklējoša būtne kā Matīss. Viņiem šajā ziņā saskan, un tas vērojams arī atklātajās seksa ainās, kādas Latvijas kinematogrāfā nav bieži sastopamas. No pēdējo gadu redzētā nāk prātā vienīgi Lienes Lindes “Septiņas neveiklas seksa reizes”, un visdrīzāk sakritību rezultātā abos dzimumaktos figurē arī asinis – vai tās ir mēnešreizes kā Sandas varonei, vai sagriežoties ar nazi – kā Lindes filmas varonei (taču mēnešreizes ir neiztrūkstošas arī šajā īsfilmā)."

Filma "Mīlulis" pieejama arī "LMT Viedtelevīzijā".

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu