Šodienas redaktors:
Krista Garanča

FOTO Ar Betu Beidz un Felipi eksotiskā ballītē nosvinēta jauna dokumentālā seriāla pirmizrāde (1)

Trešdien, 11. septembrī, ar eksotisku ballīti klubā “Skapis” pirmizrādi piedzīvoja žurnālista un producenta Sandija Semjonova dokumentālais seriāls “Brazīlija. Bīstamais karnevāls”, kurā pazīstamie satura veidotāji Beta Beidz un Felipe skatītājiem sniegs iespēju izbaudīt krāšņo karnevāla dzīvi, ieskatīties bīstamo favelu ikdienā un iepazīt valsts nostūrus, kas tiek slēpti no tūristu acīm.

Uz pirmizrādi klubā "Skapis" vasarīgās un eksotiskās noskaņās bija ieradušies gan dokumentālā seriāla veidotāji un vadītāji, gan arī citas sabiedrībā pazīstamas personas. Par autentisku muzikālo atmosfēru parūpējās Latvijā dzīvojošais Brazīlijas trio “Nalata Project”, kuriem uzstāšanās laikā pievienojās arī Felipe.

Pavisam nesen producents Sandijs Semjonovs atzīmēja 50 gadu jubileju, un arī šī pasākuma ietvaros klātesošie skaļi uzgavilēja par godu zīmīgajam notikumam. Gan filmēšanas komanda, gan arī dokumentālā seriāla vadītāji Felipe Gabriels Ksavjērs un Beāte Bērziņa (Beta Beidz) dalījās ar iespaidiem no Brazīlijas, atklājot detaļas, kas palika aiz kadra.

Brazīlija ir populārs galamērķis tūristiem no visas pasaules. Karnevāli, gleznainā daba un pludmales, šķietami bezrūpīgā ikdiena un leģendām apvītā uzdzīve vilina iebraucējus ļauties Latīņamerikas šarmam, taču ne mazāk slaveni ir stāsti par augsto noziedzības līmeni un haosu, kas valda aiz tūrisma un izklaides plīvura.

Foto: seriāla aizkulises

Latvijā pazīstamie satura veidotāji Felipe un Beta Beidz ne tikai izbaudīja pasaules krāšņāko uzdzīvi, bet devās arī uz kriminālajiem Riodežaneiro rajoniem jeb favelām, kur filmēšanas komanda nebija tālu no pavisam nelāga iznākuma. Narkobizness, plaukstoša seksa industrija, šovbizness, futbols un, protams, pasaulslavenais karnevāls – tās ir tikai dažas no lietām, kas raksturo Brazīliju un tās cilvēkus. Intervijās ar narkobaroniem, miljonāriem un citiem eksotiskiem personāžiem tiks atklātas aizkulises, par kurām zina vien retais.

Lielākoties Latvijā dzīvojošais Felipe Gabriels Ksavjērs jeb vienkārši Felipe ir dzimis un audzis Brazīlijā – viņam šīs valsts kontrasti ir labi pazīstami un, pateicoties viņa plašajam kontaktu lokam un zināšanām, filmēšanas komandai izdevās iekļūt vietās, kuras tiek rūpīgi uzraudzītas. Beāte Bērziņa (Beta Beidz) ir Latvijā pazīstama sociālo tīklu satura veidotāja, kura Brazīlijas avantūrai piekrita ar mērķi labāk iepazīt pasauli un sevi pašu.

Dokumentālais seriāls tapis "Skuba films" studijā. Režija un producents Sandijs Semjonovs. Operatori Ģirts Straustiņš, Jānis Šēnbergs un Artūrs Valdmanis. Montāža Jurģis Ločmelis un Jānis Zariņš. Grafikas – Ilmārs Sieks.

Dokumentālais seriāls “Brazīlija. Bīstamais karnevāls” Go3 televīzijā pieejams no 12. septembra.

Uz augšu