Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Vai ir turpinājums pēc Eirovīzijas?

"Sudden Lights" stāsts
"Sudden Lights" festivālā "Summer Sound"
"Sudden Lights" festivālā "Summer Sound" Foto: Jānis Škapars/TVNET GRUPA

Grupa "Sudden Lights", kas plašāku atpazīstamību ieguva Eirovīzijas dziesmu konkursā 2023. gadā, nebūt neguļ uz lauriem un aktīvi turpina savu radošo darbību. Par to liecina arī pagājušajā gadā notikušais koncerts Mežaparka Zaļajā teātrī. 

Kā zināms, grupa "Sudden Lights" ar dziesmu "Aijā" piedalījās 2023. gada Eirovīzijas dziesmu konkursā. Grupa togad palika pirmā aiz strīpas, lai iekļūtu finālā.

Skatītāji gan atzinīgi novērtēja puišu veikumu, un arī paši grupas dalībnieki nebūt neapstājās pie tā, proti, šā gada 16. septembrī apritēja gads, kopš "Sudden Lights" pulcēja kuplu fanu loku uz savu līdz šim vērienīgāko koncertu. 

"Pēc spilgtā piedzīvojuma Eirovīzijas dziesmu konkursā [2023. gada] pavasarī jutām, ka bijām uzņēmuši ārkārtīgi spēcīgas emocijas. Pēc milzīgā sabiedrības atbalsta un neskaitāmiem labajiem vārdiem, ko saņēmām, nolēmām saviem klausītājiem sagatavot ko īpašu un līdz šim nebijušu. Zaļais teātris ar savu ainavisko noskaņu bija lielisks papildinājums mūsu mūzikai un sagatavotajam šovam," tā par koncertu Mežaparka Zaļajā teātrī izteicās "Sudden Lights".

Koncerta ideja radusies viesnīcā Liverpūlē, kad puiši saprata - vēlas atgriezties no Eirovīzijas ar kaut ko skaistu un lielu. 

Koncerta scenogrāfs un gaismu mākslinieks Ainārs Pastars par koncertu iepriekš izteicās: "Grupas uzstādījums savam pirmajam lielajam koncertam ir ļoti iespaidīgs un atšķirīgs no tā, kādi "Sudden Lights" ir redzēti līdz šim. Viena no lietām, ko vēlējās grupa, ir atteikties no skatuves jumta. Tas nozīmē, ka mūziķi ir gatavi riskēt un salīt, bet no skatītāju puses tas paver iespējas veidot skatuvi daudz plašāku un izmantot interesantākus risinājumus."

Foto: "Sudden Lights" koncerts Mežaparka Zaļajā teātrī

Pēc aizvadītā koncerta grupa savos sociālajos tīklos vairākkārt uzsvēra:

"Mēs turpināsimies."

Tā, protams, ir atsauce uz dziesmu, kas iznāca pēc Eirovīzijas dziesmu konkursa. “Dziesma tapa 2023. gada pavasarī kā "Sudden Lights" apliecinājums, ka mēs negrasāmies apstāties, neraugoties uz apkārtējo viedokļiem vai ekspektācijām. Tas notika paralēli dalībai Eirovīzijā, kas mūsos izraisīja dažādas emocijas, lika atskatīties uz paveikto un vēlreiz definēt sev, kāpēc mēs vispār radām mūziku. “Mēs turpināmies” ir mūsu paziņojums, ka esam šeit uz palikšanu un saviem klausītājiem gatavojam arvien jaunus pārsteigumus," stāsta grupas solists Andrejs Reinis Zitmanis.

Nu, gadu pēc koncerta, grupas dalībnieki to joprojām atminas kā "vienu fantastisku notikumu" un piedāvā saviem faniem īpašu dāvanu: "Mums jābūt pateicīgiem mūsdienu laikmetam, ka šīs atmiņas varam iemūžināt un tajās atgriezties! Lai koncertā pakavētos vēl mazliet, dāvinām jums iespēju mūsu Mežaparka koncertu noskatīties visas nedēļas garumā BEZ MAKSAS!"

Grupas “Sudden Lights” koncertfilmā iekļautas 12 dziesmas no visiem trim grupas albumiem, kuras "Sudden Lights" izpildīja savā līdz šim vērienīgākajā brīvdabas šovā Mežaparka Zaļajā teātrī.

Koncertfilmā paralēli koncerta dziesmām grupas dalībnieki atklājas ļoti personīgās, dokumentālās etīdēs, kurās zūd robeža starp reālo un izdomāto, tādējādi dodot iespēju ieskatīties grupas dalībnieku dvēselēs.

Filma pieejama šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Uz augšu