Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Novembrī “Hanzas peronā” solo koncertu sniegs kanādiešu mūziķis Ouens Palets

Foto: Jeff Bierk

Kanādiešu mūziķis Ouens Palets (Owen Pallett), kuru klausītāji Latvijā atcerēsies ar kādreizējo skatuves vārdu Final Fantasy, neapšaubāmi ir viens no savas paaudzes ražīgākajiem un pieprasītākajiem komponistiem un radošajiem partneriem. Svētdien, 17. novembrī, viņa mūziku būs iespējams novērtēt koncertā Rīgas kultūrvietā "Hanzas perons".

Par īpašiem notikumiem pēdējo gadu laikā kļūst Paleta uzstāšanās koncertos. Tie ir ne tikai reti, bet arī prasīgi pret pašu mūziķi. Neiesvaidītam klausītājam pirmajā pietuvinājumā varētu šķist, ka viņš atrodas klusinātā atmosfērā ar mūziķi tuvplānā, aci pret aci. Palets it kā pašsaprotami ir cilvēks-orķestris un gluži kā vieglā pastaigā pārvalda vairākus instrumentus un savu balsi, kas citkārt paģērētu vismaz kameransambļa izmēra kolektīvu.

Pēc kāda no mūziķa koncertiem Londonā jūsmīgs laikraksta “The Guardian” mūzikas apskatnieks rakstīja: “Ouena Paleta priekšnesums šovakar bija reibinošs un žilbinošs, un, kad ieskanējās jaunākās no kompozīcijām krautroka estētikā, tas kļuva arī pārsteidzoši spēcīgs.

Neskatoties uz to, cik blīvi klājās viņa spēlētās vijoles un iecilpotās klavieru skaņas vai cik kodolīgi izklausījās viņa sistie akordi, Palets šajā skaņu putenī spēj precīzi noteikt, kur atrodams skaistums.

Pat viņa it kā  zēnu korim piederīgā balss atgādina par kādu Disneja princi, lai arī tādu, kurš dzied par narkotikām, depresiju un taustīšanos tumsā vēlās nakts stundās. Palets muzicē izaicinoši un uzmundrinoši, un ir maz lietu pasaulē, kas ir tik skaistas kā šī!”

Šoruden pēc ilgāka laika Ouens Palets dodas garākā Eiropas turnejā, kuras ievadā pirmoreiz viesosies Latvijā, uzstājoties kultūras telpā “Hanzas perons”.

Biļetes uz Ouena Paleta solokoncertu “Hanzas peronā” 17. novembrī nopērkamas “Biļešu paradīzes” tirdzniecības tīklā.

Nepalaid garām!

Uz augšu