Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Grupa "Rahu" publicē dziesmu “Zīle” no topošā albuma

Foto: Publicitātes foto

Muzikālā – kā mūziķi sevi dēvē paši – banda "Rahu" (iepriekš pazīstama kā "Rahu the Fool") publicē savu jauno dziesmu "Zīle". Šī ir otrā dziesma no gaidāmā albuma, kas tiks izdots 2025. gada pavasarī.

Dziesma "Zīle" ir balstīta latviešu tautas precību dziesmu motīvos. Latviešu folklorā zīle tiek uzskatīta par precību vēstnesi, kura ar savu dziesmu nes laimi un mīlestības ziņas. Ja zīle dzied pie mājas, tiek uzskatīts, ka drīzumā gaidāmas precības vai jaunu attiecību sākums.

Singla "Zīle" pamatā ir tautas dziesma, ko aranžējusi mūziķe Lauma Bērza un grupa “Rahu”. Dziesmas studijas producents ir Alberts Levics.

Piektdien, 20. septembrī, "Rahu" ar īpašu koncertu uzstāsies kultūrtelpā “M/Darbnīca”, kurā tiks izpildīta arī jaunā dziesma "Zīle", kā arī citas kompozīcijas no gaidāmā albuma, tostarp dziesma "Nāve". Grupa iepriecinās klausītājus arī ar Eiropas un latviešu dančiem, kurus tā pēdējā laikā spēlē arvien vairāk.

Foto: Toms Tobiass

Pagājušajā gadā grupa "Rahu" uzstājās prestižos festivālos, tostarp “Viljandi Folk” festivālā un pasaules mūzikas festivālā “Porta”. Pašlaik grupa strādā pie jaunas koncertprogrammas, kuru plāno ierakstīt dzīvajā formātā, piedāvājot klausītājiem unikālu iespēju piedalīties koncertierakstā. Informācija par koncertieraksta datumu un biļešu iegādi tiks izziņota pavisam drīz.

"Rahu" muzicē kopš 2016. gada. Ar savu atraktīvo un enerģisko akustisko instrumentu spēli jugband jeb "pāķu džeza" stilistikā grupa ir bieži viesi krogos, parādēs un pat smalkās viesībās. "Rahu" dalībnieki: Lauma Bērza (vijole, balss), Evita Bambāne (kontrabass, balss), Benijs Zeltkalis (saksofons, ukulele, balss) un Pēteris Narubins (balss, ģitāra, mandolīna, stompbox).

Nepalaid garām!

Uz augšu