Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Daudz ko nācās arī upurēt un zaudēt." Kaspars Zāle par strīdu ar Dailes teātri (2)

Kaspars Zāle
Kaspars Zāle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Pagājušajā nedēļā pēc četru gadu tiesāšanās kļuva zināms, ka aktieris Kaspars Zāle zaudējis strīdā ar Dailes teātri par atjaunošanu darbā. Nu aktieris komentējis notikušo. 

Jau vēstīts, ka aktierim jāatgriež aptuveni 8000 eiro, kurus Dailes teātris viņam pirms pāris gadiem izmaksāja uz rokas, pildot tiesas lēmumu strīdā par atjaunošanu darbā. Dailes teātris beidzot arī varēšot pārtraukt darba attiecības ar Kasparu. "Tas ir jauns pavērsiens. Šobrīd ar mani darbs vēl nav pārtraukts. Ir atstāts spēkā punkts par morālo kaitējumu, proti, to, ka Dailes teātris man ir izdarījis morālo kaitējumu. Un tas kaitējums ir vienas mēnešalgas - 950 eiro - apmērā," žurnālam "Privātā Dzīve" atklāj Zāle. 

Aktieris šobrīd koncentrējas uz jauna darba atrašanu - tādu, kurā var saņemt "normālu atalgojumu". "Tagad būs jārēķina, kā to visu atdot. Mēģinu sazemēties un sagrupēties," teic Zāle.

Viņš gan negrasās atteikties no aktiera profesijas. "Ļoti ceru, ka varu sevi pierādīt arī ar darbu, ne tikai ar tiesāšanos. Lai gan - arī šo procesu nevajag noniecināt. Tas bija vērtīgs posms. (..) Iespējams, man daudz ko nācās arī upurēt un zaudēt, jo īpaši darba kontekstā. Man jau draudēja, ka šī visa dēļ ar mani negribēs vairs strādāt. Un pa lielam tā arī izskatās. Nu, nav tāds baigais pieprasījums pēc manis," nopūšas Kaspars.

Jau vēstīts, ka Augstākā tiesa (AT) atteikusies ierosināt kasācijas tiesvedību par Rīgas apgabaltiesas spriedumu, ar kuru noraidīta aktiera Kaspara Zāles prasība pret Dailes teātri par viņa atjaunošanu darbā. Ar to apgabaltiesas spriedums ir stājies spēkā.

Vairāk lasi žurnāla "Privātā Dzīve" 24. septembra numurā!

Uz augšu