Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Nekas neliecināja, ka būs turpinājums..." Diāna Krūmiņa atklāj savu un vīra iepazīšanās stāstu

Diāna Krūmiņa
Diāna Krūmiņa Foto: Zane Bitere/LETA

Paralimpiskā čempione Diāna Krūmiņa, kura iepriekš bija pazīstama kā Diāna Dadzīte, intervijā žurnālam "Ieva" atklāj savu un vīra satikšanās stāstu.

Diāna, kura pirms diviem gadiem apprecējās, intervijā teic, ka ar vīru Egonu Krūmiņu satikusies tālmācībā. "Mēs abi vidusskolu pabeidzām stipri vēlāk nekā vienaudži, 2021. gadā, tālmācībā. Līdz 9. klasei izvilku, bet ar mācībām gāja, kā gāja. Māsa pierunāja pabeigt vidusskolu. Skolā bija čats, kur visi sūtījām cits citam mājasdarbu atbildes. Palūdzu, lai viņš atsūta atbildes, un piebildu, ka būšu parādā kafiju. Bez nekādiem zemtekstiem. Pirmoreiz satikāmies Siguldā, bija skaista maija diena, aizbraucām pasēdēt pie Zvārtes ieža. Tajā dienā kafiju nenopirkām, bet norunājām no trijiem dienā līdz desmitiem vakarā.

Atvadoties nekas neliecināja, ka būs turpinājums, bet vakarā viņš uzrakstīja, jautājot: kad būs otrais randiņš? Atbildēju, ka tas taču nebija randiņš!

Otrreiz satikāmies maija beigās, likās - būsim vairāk kā draugi. Tolaik vēl dzīvoju Vācijā, bet jūnijā, kad vairs nebija trenera, atgriezos Latvijā. Tā sākām tikties, un pēc Tokijas paraolimpiskajām spēlēm Egons mani bildināja. Bija agrs rīts, viņš jautāja, vai uztaisīšu kafiju, teicu: "Nopietni? Tikko esmu pamodusies!" Atnāku, viņš palūdza, lai paskatos, kas viņam bikšu kabatā. Paskatos, tur kastīte ar auskariem. Esot vēl kam jābūt. Vēl viena kastīte. Un tur gredzens," atminas Diāņa.

"Pirms satiku Egonu, trīs gadus biju viena, un man tā bija baigi labi! Biju sapratusi, ka visu varu viena, un tā ir problēma. Ja tagad pārsprāgtu auto riepa, pati varētu to nomainīt.

Domāju, ka meitenēm ratiņkrēslā noteikti ir sarežģītāk izveidot attiecības, jo vispirms jāpārvar sevi, liekas - kam tu tāda esi vajadzīga.

Un dažiem vīriešiem ir stereotips, ka meitenei jābūt garām kājām, tādai, ka uzvilks miņukus..." prāto Diāna.

Jau vēstīts, ka no 28. augusta līdz 8. septembrim norisinājās Parīzes paralimpiskās spēles, kurās sacentās aptuveno 4400 parasportisti no 186 valstu paralimpiskajām komitejām.

Video: paralimpiešu sagaidīšana pie Brīvības pieminekļa

Divas zelta godalgas Parīzes paralimpiskajās spēlēs paraiejādē izcīnīja Latvijas parasportists Rihards Snikus ar zirgu "King of the Dance", Diāna Krūmiņa kļuva par paralimpisko čempioni šķēpa mešanā, bet Aigars Apinis tika pie sudraba godalgas diska mešanā.

Foto: Diānas Krūmiņas apbalvošanas ceremonija paralimpiskajās spēlēs

Pilnu interviju ar Diānu Krūmiņu lasi žurnāla "Ieva" 25. septembra numurā!

Uz augšu