Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Agnese Lāce ievēlēta par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju

Kultūras ministre Agnese Lāce piedalās Dziesmu un deju svētku padomes pirmajā sanāksmē jaunajā sastāvā Kultūras ministrijā.
Kultūras ministre Agnese Lāce piedalās Dziesmu un deju svētku padomes pirmajā sanāksmē jaunajā sastāvā Kultūras ministrijā. Foto: Ieva Leiniša/LETA

Par Dziesmu un deju svētku padomes priekšsēdētāju piektdien ievēlēta kultūras ministre Agnese Lāce (P), informēja Latvijas Nacionālā kultūras centrā (LNKC).

Savukārt padomes priekšsēdētājas vietnieka pienākumus pildīs diriģents, Dziesmu svētku biedrības priekšsēdētājs Ints Teterovskis.

Padomes jaunais sastāvs šodien pulcējās uz pirmo sēdi. Valsts izglītības satura centra Sadarbības atbalsta departamenta direktore Agra Bērziņa un Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku rīcības grupas vadītāja Inga Vasiļjeva informēja par sagatavošanas procesu 2025.gada vasarā plānotajiem svētkiem - svētku sagatavošanas mākslinieciskajiem un organizatoriskajiem aspektiem, laika plānu, kā arī svētku nedēļas programmu un norises vietām.

LNKC Dziesmu un deju svētku saglabāšanas un attīstības nodaļas vadītāja Sarmīte Pāvulēna un Dziesmu svētku biedrības pārstāve Vita Timermane-Moora informēja par Dziesmu un deju svētku tradīcijas un attīstības un saglabāšanas plāna 2024.-2028.gadam sagatavošanas procesu un galvenajiem stratēģiskajiem virzieniem Dziesmu un deju svētku ilgtspējas kontekstā. Timermane-Moora iepazīstināja ar plāna septiņiem virzieniem (ataudze, rituāls, izcilība, puzurs, zutenis, stāsti, svētki), norādot, ka svētki ir īstenojami, ja tiek nodrošināti visi iepriekšminētie virzieni.

Dziesmu un deju svētku padome ir konsultatīva institūcija, kuras darbības mērķis ir pārraudzīt Dziesmu un deju tradīcijas saglabāšanu un attīstību. Tās sastāvu apstiprina uz pieciem gadiem, un padomes locekļi - valsts, pašvaldību, kultūras organizāciju, nevalstisko organizāciju pārstāvji un kultūras nozaru eksperti - darbojas bez atlīdzības. Padomes uzdevumi ir noteikti Dziesmu un deju svētku likumā, tās darbību organizatoriski un materiāltehniski nodrošina LNKC. Padomes jaunais sastāvs tika apstiprināts šī gada 20.augustā.

Nepalaid garām!

Uz augšu