13. oktobrī Rīgā klausītājiem būs iespēja baudīt Eimijas Vainhausas (Amy Winehouse) mūziku, ko izpildīs angļu dziedātāja Laura Džeina Batlere (Laura Jane Butler) ar šovu “A Tribute to Amy”. Intervijā viņa atklāj, kā uzzinājusi par dziedātāju, kā sadraudzējusies ar viņas vecākiem un kā turpina uzturēt leģendas garu dzīvu.

Britu dziedātāja Laura Džeina Batlere un pasaulslavenā Eimija Vainhausa ir līdzīgas kā divas ūdens lāses, ko atzīst arī leģendas māte, kas kļuvusi par Batleres labu draudzeni. Laura Džeina Batlere nesapņoja kļūt par dziedātāju, taču kļuva. Pareizāk sakot, viņa kļuva par otru Eimiju Vainhausu. Laura sniedz telefoninterviju, un viņas balss izklausās gluži kā traģiski aizsaulē aizgājušajai britu dziedātājai. Pilnīgi saprotams, kāpēc viņa un Eimijas māte Dženisa Vainhausa kļuva par tuviem cilvēkiem – Laura ir Eimijas tēla iemiesojums.

Video: Laura Džeina Batlere - “A Tribute to Amy”

Jūs izpildāt Eimijas Vainhausas dziesmas jau 18 gadus. Kad jūs viņu pirmo reizi redzējāt vai dzirdējāt?

Pirmo reizi Eimiju redzēju Džolas Holandes muzikālajā TV šovā, kur viņa uzstājās kopā ar lielo džeza grupu un pieaicināja dažādus māksliniekus. Es ieslēdzu televizoru, un tur viņa bija – Eimija Vainhausa visā savā krāšņumā dzied hitus no albuma “Back to Black” (izdots 2006. gadā).

Viņa mani apbūra uzreiz, no pirmā brīža. Skatījos uz viņu un domāju: kāpēc viņa man šķiet tik pazīstama, kā es viņu pazīstu?

Cits pēc cita cilvēki man sāka teikt, ka esmu līdzīga viņai. Viņas dziesmas izpildu jau 18 gadus, un, ziniet, jo vairāk es tās dziedu, jo vairāk jūtos saistīta gan ar Eimiju, gan viņas mūziku.