Svētdien, 13. oktobrī, pie TV3 skatītājiem nonāca šova "Ir talants!" otrā epizode, kur uz skatuves uzmirdzēja Kortnija (īstajā vārdā Rendijs Indars Dikmanis), demonstrējot "drag queen" šovu. Par redzēto sašutumu pauda ne tikai žūrijas locekle Linda Šeļakova-Paulauska un sociālo tīklu lietotāji, bet arī viens no "drag" kultūras aizsācējiem Latvijā - Amuna Davis (īstajā vārdā Dāvis Bergholds Ķimenis). 

"Drag queen" ir bagāta vēsture, kas sakņojas performancē, pašizpausmē un LGBTQ+ kultūrā. Tiesa, tai nav tiešas saistības ar ikdienišķo cilvēku dzīvi. Šī mākslas forma jau izsenis ir parādījusies teātros un dažāda veida performancēs, kad vīrieši spēlēja arī sieviešu lomas (izrādēs drīkstēja piedalīties tikai vīrieši, un aktiera sabiedriskais statuss bija visai augsts).

Tomēr mūsdienu "drag queen" fenomens piedzīvoja uzplaukumu 20. gadsimta sākumā.

Amuna Davis: "Tas ir spļāviens sejā!"

Šova "Ir talants!" otrajā epizodē sevi pieteica Kortnija, īstajā vārdā Rendijs Indars Dikmanis. Vērīgākie skatītāji viņu pamanījuši arī šovā "Lauku sēta".

Pirms kāpšanas uz "Ir talants!" skatuves viņš skaidroja: "Es dzīvoju divos ķermeņos, man ir divi ceļi - gan Rendijs, gan Kortnija. Es esmu gatavs iet tikai vienu ceļu - mainīt savu imidžu un kļūt par sievieti."