Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Paziņots datums pārceltajam grupas “Guano Apes” koncertam "Arēnā Rīga"

Vācu alternatīvā roka grupa "Guano Apes".
Vācu alternatīvā roka grupa "Guano Apes". Foto: Publicitātes foto

2025. gada 7. novembrī “Arēnā Rīga” savā tūrē “Free The Monkey 2025/26” uzstāsies vācu alternatīvā grupa “Guano Apes”. 

Visas iepriekš iegādātās biļetes uz koncertu, kuram bija paredzēts notikt šī gada 30. novembrī, bet kuru grupas dalībnieka veselības stāvokļa dēļ nācās pārcelt uz nākamā gada novembri, būs derīgas koncerta apmeklēšanai jaunajā datumā. Jaunas biļetes ar 2025. gada datumu netiks izdotas.

Visiem biļešu īpašniekiem ir nosūtīta e-pasta vēstule ar nepieciešamo informāciju, tajā skaitā par to, kādā veidā pieprasīt naudas atmaksu, ja jaunajā datumā koncertu apmeklēt nav iespējams. Pieprasījumi naudas atmaksai tiks pieņemti 30 dienas no jaunā datuma izziņošanas jeb līdz 2024. gada 12. novembrim.

Apvienību "Guano Apes" pamatoti var dēvēt par roka skatuves ilgdzīvotājiem – grupa tika dibināta 1994. gadā Vācijā, Lejassaksijas pilsētā Getingenā.

Savas radošās karjeras 30. gadadienai “Guano Apes” tuvojas ar iespaidīgu diskogrāfiju, mūzikas topu hitu komplektu, atpazīstamu skanējumu un nemainīgu vokālisti priekšplānā – Sandru Nasiču.

"Guano Apes" koncertā Prāgā, 2011. gadā.
"Guano Apes" koncertā Prāgā, 2011. gadā. Foto: Shutterstock

Guano Apes kļuva slaveni ar tādiem hitiem kā “Open Your Eyes”, “Lords Of The Boards”, “You Can't Stop Me”, kā arī kaverversiju grupas “Alphaville” dziesmai “Big In Japan”.

Komanda vairākas reizes bija uz izjukšanas robežas, taču allaž atgriezusies pie aktīvas koncertdarbības, katru reizi to papildinot ar jaunu albumu.

“Guano Apes” pēdējā laikā nav izlaiduši pilnmetrāžas albumu, taču pēc Covid-19 pandēmijas viņi ir atgriezušies ar jaunu sparu. Grupas sniegums koncertu apmeklētājiem dāvā intensīvu enerģijas atdevi, no klasiskās ievada kompozīcijas “You Can't Stop Me” pirmajām taktīm līdz pazīstamajai klasikai “Open Your Eyes” un “Lords of the Boards” koncerta noslēgumā.

“Guano Apes” uzsver, ka viņi atrodas opozīcijā digitālajai pasaulei. Mūziķi turpina reklamēt sev vien raksturīgo skaņu, kas darināta, neizmantojot mākslīgo intelektu.

"Mēs esam tuvāk pērtiķiem nekā mākslīgajam intelektam. Un cilvēkiem, vecās pasaules pērtiķiem, piemīt primitīvs spēks: tieksme pēc brīvības. To mēs kopīgi ar savu auditoriju esam saglabājuši gandrīz trīs gadu desmitus,” stāsta mūziķi.

"Guano Apes" koncertē rokfestivālā "Rock am Ring" Nirburgā, Vācijā, 2024. gada 7. jūnijā.
"Guano Apes" koncertē rokfestivālā "Rock am Ring" Nirburgā, Vācijā, 2024. gada 7. jūnijā. Foto: Thomas Frey/DPA/Scanpix

2011. gadā “Guano Apes” uzstājās Liepājā, “Summer Sound” festivālā, bet 2016. gadā – festivālā “Kubana” Rīgā. Šoreiz grupa apņēmusies atgriezties ar ievērojamu solo koncertu, kurā neiztrūkstoši skanēs “Guano Apes” slavenākie skaņdarbi.

Koncerta sākums 2025. gada 7. novembrī “Arēnā Rīga” 20:00, ieeja no 19:00. Biļetes meklējamas vietnē Ticketshop.lv.

Nepalaid garām!

Uz augšu