Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači" izdod jaunu albumu un mūzikas video

Folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači".
Folkloras un seno cīņu kopa "Vilkači". Foto: Facebook/Arnauskas Photography

Piektdien, 18. oktobrī, pl. 19.00 restaurācijas darbnīcā "Koka Rīga" notiks folkloras un seno cīņu grupas "Vilkači" jaunā albuma "Ķezbierēs" prezentācijas koncerts. Jauno ierakstu papildina arī mūzikas video albuma tituldziesmai. 

Ķezbieres, ķezberes vai ķezberi – šis vārds latviešu valodā ir aizgūts no vācu valodas. Tā pirmā daļa 'ceresia' latīņu valodā apzīmē ķirsi, savukārt otrā – 'beere' – vāciski ir oga.

Latviešu valodas izloksnēs šis vārds sastopams atšķirīgās formās, tomēr visur senāk tā sauca ķiršu kokus, to ziedus vai pašas ogas.

Iedvesmojoties no ķiršu ziediem un spilgti sārtās krāsas, par ķezbierēm mēdza saukt arī jaunas, skaistas meitenes.

Pretēji ierastajam repertuāram par senā karavīra dzīves gājumu jaunajā grupas albumā ir apkopotas dziesmas, kas stāsta par puišu un meitu attiecībām – kā puiši brauc lūkoties līgaviņu, kā līgava atsaka vai piekrīt puiša bildinājumam, par kopdzīvi, par laulātu ļaužu dienām un tostarp arī nedienām. Tādēļ arī albumam izvēlēts nosaukums “Ķezbierēs”.

Foto: Facebook/Arnauskas Photography

Ieeja albuma prezentācijas koncertā piektdien, 18. oktobrī, restaurācijas centrā "Koka Rīga" (Krāsotāju ielā 12, Rīgā) ir bez maksas, tomēr jāpatur prātā, ka vietu skaits ir ierobežots.

Nepalaid garām!

Uz augšu