Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Kas slēpjas aiz karaļnamu spožuma? Trīs stāsti par laikmetiem un karalienēm

Kadrs no filmas
Kadrs no filmas Foto: Publicitātes foto

Katra no šīm sievietēm pieder savam gadsimtam ar tā kaislībām un nerakstītajiem likumiem, un nevienas ceļš uz varas virsotnēm nav bijis rozēm kaisīts. Bet kurš gan teicis, ka būt karalienei ir viegli? Šoruden viņu dzīves stāstiem varēs sekot līdzi arī LMT Viedtelevīzijas skatītāji.

Biogrāfiskais seriāls “Maksima” vēsta par Argentīnā dzimušās Maksimas Zoregjetas ceļu uz karalienes titulu. Sižeta līnija aizsākas 1999. gadā Seviljā, kur kopīgu draugu ballītē satiekas Nīderlandes kroņprincis Vilems Aleksandrs un Maksima. Starp abiem tā vien “lec dzirksteles” un uzplaukst romantiskas jūtas. Taču, kad par abu attiecībām uzzina prese, sākas kaismīgi strīdi par viņas tēva saikni ar bijušo Argentīnas diktatoru Horhi Rafaelu Videlu. Kāds būs Maksimas ceļš uz virsotni?

VIDEO: SERIĀLA KACEKLIS

Seriālu caurvij retrospekcijas par Maksimas bērnību, pusaudzes gadiem un jaunību, atainojot viņas dzīvi Argentīnā valsts reorganizācijas laikā, universitātes gadus, ekonomistes darbu Ņujorkā un vētraino romānu ar Nīderlandes kroņprinci.

Karalieni Maksimu atveido argentīniešu aktrise Delfina Čavesa. Seriāls uzņemts pēc Marsijas Luitenas romāna “Dzimtene. Maksimas Zoregjetas agrīnie gadi” motīviem.

Savukārt vēsturiskais seriāls “Čūsku karaliene” aizved uz 16. gadsimta Franciju, kur pavisam jauniņā Katrīna Mediči ieprecas Valuā dinastijā. Katrīnas tēvocis pāvests Klements apmaiņā pret šo savienību ir apsolījis lielu pūru un ģeopolitisku aliansi, bet no viņas pašas tiek gaidīta mantinieku radīšana. Tomēr kāzu naktī četrpadsmitgadīgā Katrīna uzzina, ka viņas jaunā vīra sirds pieder Diānai de Puatjē. Katrīnas nākotne ir neskaidra, pūrs nav samaksāts, bet cerības ieņemt bērniņu – niecīgas. Nav arī skaidrības, kam karaļa galmā viņa var uzticēties. Tomēr Katrīna ir apņēmības pilna izdzīvot par katru cenu un novērst katru šķērsli.

Viņa kļuva par vienu no spēcīgākajām un visilgāk kalpojošajām valdniecēm Francijas vēsturē. Seriālu caurvija Katrīnas dzīvesstāsts, kur vēsture pret viņu nav bijusi laipna, iespējams, tāpēc, ka tolaik viņa bija gudrāka, nekā sievietei vajadzēja būt, taču tieši viņas asprātība viņu izglāba, kad skaistuma trūkums nespēja.

Katrīnas Mediči lomā Samanta Mortone. Seriālu pēc Leonijas Frīdas grāmatas “Katrīna Mediči. Francijas renesanses karaliene” motīviem veidojis Džastins Haits.

Kamēr Francijā varas grožus stingri rokās tur Katrīna Mediči, Lielbritānijā valda Henrija VIII un Annas Boleinas meita Elizabete I Tjūdora. Vēsturiskajā seriālā “Kļūstot par Elizabeti” atainota viņas jaunība, pirms viņas 45 gadus ilgās valdīšanas, kas tiek dēvēts arī par Lielbritānijas “zelta laikmetu”, bet pati Elizabete – par vienu no spilgtākajiem monarhiem Anglijas vēsturē.

Taču arī Elizabetes dzīvē ir lappuses, par kurām plašākai sabiedrībai zināms gaužām maz, un tie ir viņas agrās jaunības gadi. Henrijs VIII ir tikko kā miris, tronī kāpis Elizabetes pusbrālis Edvards VI, bet viņa pati ierauta neprognozējamā un bīstamā Anglijas galma politikā. Galma intrigu šķetināšana ir grūts uzdevums pat pieredzējušiem galminiekiem, kā ar to tiks galā dzīvē maz pieredzējusī pusaudze?

Elizabetes I lomā Alīsija fon Ritberga, seriālu veidojusi Anja Reisa.

Trīs tik dažādie stāsti par Eiropas valstu karalienēm un viņu ceļu uz troni būs lieliska atslodze rudens vakaros un varbūt liks citām acīm paraudzīties uz karaļu galmiem ar to spožumu.

Seriālus “Čūsku karaliene” un “Kļūstot par Elizabeti” LMT piedāvā sadarbībā ar Duo One. Visi trīs seriāli jau pieejami LMT Viedtelevīzijas skatītājiem.

Raksts tapis sadarbībā ar "LMT Viedtelevīziju".

Nepalaid garām!

Uz augšu