Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Piesakot otro studijas albumu, Vultura laiž klajā singlu un mūzikas video “Es un manas domas”

Foto: Aksels Bergs

Mūziķe Vultura šogad aktīvi pie otrā studijas albuma, kas skanēs dzimtajā valodā. Turpinot strādāt tandēmā ar producentu Mark1Records (Marku Poikānu), ir tapusi jauna dziesma “Es un manas domas”, kas ieturēta elektroniskās mūzikas un popmūzikas manierē. Dziesma ir arī pirmais singls no gaidāmā albuma.

Vultura, īstajā vārdā Annija Tīna Kukuka (23), ir eksperimentālās elektroniskās mūzikas pārstāve, mūziķe, dziesmu autore un producente. 2023.gadā viņa ieguva Mūzikas ierakstu „Zelta Mikrofons” divas gada balvas par 2022. gada panākumiem – labākais debijas albums un labākais elektroniskās mūzikas albums ar nosaukumu Not Your Typical Fairytale.

Nupat mūziķe laidusi klajā singlu no topošā studijas albuma, dziesmu “Es un manas domas”. Tai izdots arī mūzikas video, kas tapis kopā ar režisoru Raivi Francbergu un kameras asistentu Aleksandru Julianu Zarņicinu. Aizkulišu foto autori ir Aksels Bergs un Sabīne Meldere.

Foto: Aksels Bergs

Par izvēli jauno materiālu ierakstīt dzimtajā valodā stāsta pati Vultura: “Rakstot mūziku dzimtajā valodā un augot kā mūziķei, ir jūtamas dažādas izmaiņas – gan skanējumā, gan dziesmu tekstos, tomēr vēstījums paliek tāds pats kā iepriekš… tas vienmēr būs ar kādu būtisku zemtekstu.” 

Foto: Aksels Bergs

Dziesmā vēstīts par to, cik ļoti ātri cilvēki mēdz palaist vaļā savus sapņus un ieceres, pieņemot ikdienu tādu, kāda tā ir. Zinot, ka vēlas to mainīt, taču nedara neko, lai tam ķertos klāt.

Tas nereti ir arī tāpēc, ka, kļūstot par pieaugušu cilvēku, šķietami viss ir citādāk, nekā pirms tam ticis rādīts un sasolīts. Tiek pieņemtas realitātes skarbās izpausmes, un cilvēki sāk sev uzdot eksistenciālus jautājumus.

Foto: Sabīne Meldere

Dziesmas vizuālā noformējuma autore ir Elīze Elizabete Ekarte.

Vultura vēl neatklāj albuma nosaukumu un sīkākas detaļas, lai saglabātu intrigu un ievilktu klausītājus nu jau pavisam citā pasaulē, tāpēc aicina klausītājus uzmanīgi sekot līdzi viņas aktivitātēm sociālajos tīklos Instagram un Facebook

Nepalaid garām!

Uz augšu