Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Radio un straumēšanas topi: klausītāji Latvijā iecienījuši duetā izpildītas dziesmas

Mūziķi Reiks un Emilija.
Mūziķi Reiks un Emilija. Foto: TV3 publicitātes foto

“Latvijas Izpildītāju un producentu apvienība” (LaIPA) sadarbībā ar portālu TVNET piedāvā Latvijā klausītāko singlu topu – prezentējot dziesmas, kas aktuālajā nedēļā ir populāras gan radiostacijās, gan straumēšanas vietnēs internetā.

Topu rezultātus veido uzņēmumu "Radiomonitor" un "Ranger Computer" apkopotie dati. 42. nedēļā klausītāju iecienīta ir Billijas Eilišas dziesma “Birds of a Feather”, Fiņķa un Patrishas, kā arī Reika un Emilijas duets. Savu ceļu topā sācis “Singapūras Satīna” jaunākais singls “Moonshine” un notikuši vēl citi pavērsieni.

Straumēšanas tops

42. nedēļā Latvijas straumēšanas top 20 augšgalā ir dziesminiece Džidži Pereza (Gigi Perez) ar “Sailor Song”. Šī dziesma ieturēta indīfolka stilistikā un popularitāti iemantoja vietnē TikTok, vēlāk debitējot arī pasaules vadošajos mūzikas topos. Džidži tiek slavēta par viņas spēju arī maldinošākās un vārdiem grūti izsakāmās sajūtas pārvērst dzejā. Otrā spēlētākā dziesma ir dziedātāja The Weeknd un repera Playboi Carti sadarbība singlā “Timeless”, bet trešajā vietā ierindojas Billija Eiliša ar “Birds of a Feather”.

Foto: Publicitātes foto

Šī nedēļa ir bijusi veiksmīga arī latviešu dziesmām – pirmās piecas no pašmāju topa ir atrodamas arī lielajā top 20. Visaugstāk, astotajā vietā, ir Fiņķa un Patrishas “Raķešu zinātne”. 15. vietā Wiesuļa un sangvn dziesma “Pasarg dievs”, bet 16. vietā ir “Lidojam tik augstu”, kas ir reperu Denisa un Sudrabu Sirds kopdarbs. Apvienība “Olas”, Esmeralda un “heywhosthatkid” ar dziesmu “Nārnija” ir 19. vietā, bet divdesmitnieku noslēdz Wiesulis un sangvn ar singlu “Ko tā?”. Atsevišķi skatoties latviešu singlu topu, jāatzīmē, ka astotajā vietā ir jaunums - dziesma “Moonshine”, kas ir “Singapūras Satīna” jaunākais singls.

Foto: Publicitātes foto

Radiostaciju tops

Radiostaciju topa augšgalā ir Billija Eiliša ar “Birds of a Feather”. Otrais spēlētākais ir Chappell Roan hits “Good Luck, Babe!”, savukārt trešo vietu ieņem dziesminieka Teddy Swims jaunums “Bad Dreams”. No latviešu dziesmām lielajā topā 14. vietā ir Reika un Emilijas kopdarbs “Tikai ar tevi”.

Foto: Publicitātes foto

Atsevišķi skatoties latviešu singlu topu, labi veicies Mesas dziesmai “Var jau būt” – šobrīd tā ir 25. vietā lielajā topā, otrā spēlētākā starp latviešu singliem. Trešajā vietā latviešu dziesmu topā ir grupas “Rīgas Modes” jaunākais veikums “Otrā plāna aktrise” – lielajā topā dziesma ir 33. spēlētākā.

Foto: Publicitātes foto

Savu ceļu radiostacijās pirmo nedēļu uzsākušas “Kautkaili” dziesma “Palaid vaļā” un arī “Singapūras Satīns” singls “Moonshine”, kas ir oktobrī izdotā de luxe albuma “Super Duper” singls.

“Tās ir sešas jaunas dziesmas, četri viesmākslinieki, ieskaitot rolandu če, kas Latvijas repa spēlē ir tikpat liela leģenda kā mēs," stāsta singapūrieši

"Dziesmu jaunie skanējumi kārtējo reizi pasvītro “Satīna“ fleksibilitāti – no "Moonshine" popsīgā kantrī skanējuma uzreiz jaušams pārleciens uz afrikāniskajos ritmos ieturēto "Riskēt" un tā tālāk,” tā aktuālā albuma pievienoto vērtību skaidro “Singapūras Satīns”, kuru jaunākais singls “Riskēt”, piedaloties rolandam če, pavisam svaigi publiskots klausītāju uzmanībai.

Foto: Publicitātes foto

Nepalaid garām!

Uz augšu