Šodienas redaktors:
Krista Garanča

"Slavenības uz oglēm" Samanta Tīna atklāj, kas Ziemassvētkos ir vissvarīgākais

Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet interesanti, kādus ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar dziedātāju Samantu Tīnu šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa virsvadībā gatavosim turku zirņu humosu ar sēnēm un topinambūra čipsiem.

Samanta un Žanis gatavošanai izmanto "Bonduelle" konservētos turku zirņus, tahini pastu, kaltētas šitaki sēnes, topinambūrus, garšaugus, garšvielas un olīveļļu.

Vispirms Samanta, sekojot šefpavāra norādēm, ķeras pie humosa gatavošanas, uzzinot, kādēļ, to blendējot, ir jāpievieno ledus. Kamēr Samanta apgūst virtuves gudrības, Žanis ķeras pie topinambūru čipsu gatavošanas – nomazgātās saknes plāni sašķēlē un izpeldina taukvāres katlā līdz zeltainam brūnumam.

Sablendētajā humosā Samanta iemaisa sīki sakapātas sēnes, lai masai piešķirtu struktūru un garšas nianses. Tad atliek tikai ēdienu uzservēt glaunākos traukos, izdekorēt un ķerties pie baudīšanas!

Raksta foto
Foto: Lauris Galsons/ TVNET GRUPA

Lai uzzinātu, kuru pilsētu dziedātāja dēvē par savām otrajām mājām, cik neparasti ir Samantas "mājdzīvnieki" un kā viņai veicās virtuvē, noskaties video.

Foto: Samanta Tīna gatavo turku zirņu humosu ar sēnēm un topinambūra čipsiem.

Raidījums tapis sadarbībā ar Bonduelle.

Uz augšu