Katram no mums ir savas mīļākās receptes, bet, interesanti, kādus ēdienus iecienījuši sabiedrībā pazīstami ļaudis? Šoreiz TVNET rubrikā "Slavenības uz oglēm" kopā ar pasākumu rīkotāju Gundegu Skudriņu šefpavāra Žaņa Raivo Behmaņa virsvadībā gatavosim Ziemassvētku apgrieztos ābolu pīrāgus ar olīvām.
"Slavenības uz oglēm" ⟩ Gundega Skudriņa gatavo Ziemassvētku apgrieztos ābolu pīrāgus ar olīvām
Gundega un Žanis gatavošanai izmanto miltus, eļļu, pienu, cukuru, olas, ābolus, iesala ekstraktu un "Bonduelle" olīvas.
Vispirms Gundega, sekojot šefpavāra norādēm, ķeras pie pīrāgu mīklas gatavošanas, sajaucot visas sastāvdaļas un noslēgumā iemaisot mīklā ko pavisam neierastu – sakapātas melnās olīvas, kas ābolu pīrāgiem piešķirs struktūru un īpašas garšas nianses.
Pa to laiku Žanis nomizo un sašķēlē ābolus, kas būs nepieciešami pīrāgu pildījumam.
Kad visas sastāvdaļas sagatavotas, Žanis ieziež pīrāgu cepamformas ar eļļu, ielej tajās nedaudz iesala ekstrakta, virsū izkārto ābolu šķēles, bet Gundega visu pārlej ar mīklu. Nu atliek tikai iešaut pīrāgus krāsnī un sagaidīt, līdz tie iegūst zeltainu "iedegumu".
Žanis karstos pīrāgus dekorē ar gaisīgām ābolu putām, bet mājas apstākļos lieliska piedeva būs saldējums, kas radīs garšas kārpiņām tīkamu temperatūras kontrastu. Lai labi garšo!
Lai uzzinātu, kāpēc Ziemassvētki ir Gundegas mīļākie svētki, cik grandiozi ir pasākumu rīkotājas tuvākā mēneša plāni un kā viņai veicās virtuvē, noskaties video.
Foto: Gundega Skudriņa gatavo Ziemassvētku apgrieztos ābolu pīrāgus ar olīvām.
Raidījums tapis sadarbībā ar Bonduelle.