Ar virsdiriģentu un virsvadītāju godināšanu oficiāli atklāj Dziesmu svētku nedēļu

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Ar virsdiriģentu, Goda virsdiriģentu, virsvadītāju un Goda virsvadītāju godināšanu šodien tika oficiāli atklāti XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI deju svētki.

Uzrunājot pasākuma dalībniekus, Valsts prezidents Raimonds Vējonis sacīja, ka Dziesmu svētki ir latviešu nacionālās identitātes sastāvdaļa, tāpēc virsdiriģentiem un virsvadītājiem ir īpaša loma ne tikai sargāt svētku ideju, bet attīstīt arī nākotnē.

Viņš novēlēja, lai nākamā nedēļa ir visas tautas svētki, kas izskan pasaulē un iedvesmo nākamajām simtgadēm.

Kultūras ministre Dace Melbārde (VL-TB/LNNK) uzsvēra, ka šie Dziesmu svētki ir veltīti valsts simtgadei un noteikti būs spēcīgākais svētku svinēšanas notikums. Viņa pauda, ka Dziesmu svētku tradīcijas ļauj mums vistuvāk pieiet savai zemei, savai tautai un katram pašam sev. Ministre teica, ka šajos svētkos no visas sirds veidosim ideālu Latviju, un mudināja šo sajūtu saglabāt arī ikdienā.

Kopumā pasākumā godinātas 48 personības, kas ir rūpējušās par tradīcijas un latviešu nacionālās identitātes saglabāšanu. Dziesmu svētku parkā īpašas muzikālas ceremonijas laikā viņiem svinīgi tiks pasniegtas īpašas goda zīmes - rozetes, kas svētku nedēļas laikā rotās meistaru tērpus.

Vēlāk, plkst.14, Rīgā norisināsies XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI deju svētku dalībnieku gājiens.

Dalībnieku gājiens sāksies pie Brīvības pieminekļa un noslēgsies Brīvības un Stabu ielu krustojumā, pēcāk dalībniekiem dodoties uz Svētku kvartālu (Skonto stadionu). Svētku dalībnieki gājienā dosies noteiktā secībā - pirmie kustību sāks Vidzemes novadu kolektīvi, kuriem sekos Kurzemes, Zemgales, Sēlijas, Latgales, diasporas un Rīgas kolektīvi. Gājiena noslēgumā dosies arī svētku organizatori.

Svētku kvartālā no plkst.14.30 līdz 21 notiks īpaša svētku atklāšanai veltīta programma, kurā dienas gaitā uzstāsies Ģirts Ķesteris, Gints Andžāns, Olga Dreģe, Gints Grāvelis, Ērika Eglija, Edgars Pujāts, Artūrs Skrastiņš, Gundars Grasbergs, Maija Doveika, Sarmīte Rubule, Kristaps Rasims, Ilona Bagele, Varis Vētra, Rēzija Kalniņa, Madara Botmane, Jānis Paukštello, Ieva Segliņa, Mārtiņš Egliens, «Imanta Dimanta», «Laimas muzykanti», «Rīgas danču klubs», «Tautumeitas» un «Raxtu raxti». Programmas noslēgumā notiks īpašs svētku atklāšanas koncerts - «Dzimšanas dienas koncerts», kas paredzēts to dalībniekiem.

Kā ziņots, līdz 8.jūlijam Rīgā norisinās XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki, kas šoreiz notiek Latvijas valsts simtgades zīmē.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu