Daneviča ar mīļoto vīrieti staro filmas «Nora» pirmizrādē

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

Ceturtdien, 19. aprīlī, «Splendid Palace» notika Latvijas Televīzijas dokumentālās filmas «Nora» pirmizrāde, kuru apmeklēja vairāki sabiedrībā pazīstami ļaudis.

Viesu vidū bija maestro Raimonds Pauls, komponists Zigmars Liepiņš, žurnāliste Daiga Mazvērsīte, režisore un publiciste Ilona Brūvere, mūziķis Viktors Lapčenoks, kā arī žurnāliste, TV3 raidījuma «Nekā personīga» vadītāja Ilze Jaunalksne ar mīļoto vīrieti, LTV raidījuma «1:1» vadītāju Gundaru Rēderu.

Lielākā uzmanība tika pievērsta filmas galvenajiem varoņiem - Dailes teātra aktieru pārim Dārtai Danevičai un Niklāvam Kurpniekam, kuri gluži vai staroja pirmizrādes dienā. Kā zināms, pāri vieno romantiskas attiecības ne tikai filmā, bet arī dzīvē.

Filmā «Nora» izmantotas Bumbieres laikabiedru Raimonda Paula, Viktora Lapčenoka, Zigmara Liepiņa, Mirdzas Zīveres, Aijas Kukules, Margaritas Vilcānes, Žorža Siksnas un citu pazīstamu personu liecības, arhīva materiāli, kā arī režisores Lindas Oltes veidoti inscenējumi.

Līdzās Oltei filmas veidošanā iesaistījies scenogrāfs Sandijs Semjonovs, vadošais operators Andris Priedītis un fotogrāfs Jānis Eicēns. Filmu producējusi Latvijas Televīzijas Kultūras raidījumu redakcijas vadītāja Ieva Rozentāle un Artis Dobrovoļskis.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu