Latvijā viesosies garīgais skolotājs Šri Šri Ravi Šankars (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: AP/Scanpix

No 30. jūnija līdz 1. jūlijam pirmo reizi Latvijā viesosies garīgais skolotājs un miera vēstnesis Šri Šri Ravi Šankars, kurš piedalīsies Dziesmu un Deju svētku gājienā, kā arī aicinās interesentus uz publisku lekciju «Meditācija - ceļš pie sevis».

1956. gadā dzimušais Šri Šri Ravi Šankars nes miera vēsti pasaulē un turpina kādreizējā Indijas līdera Mahatmas Gandija savulaik iedibināto miera un nevardarbīgās pretošanās politikas tradīciju.

Šri Šri Ravi Šankars ir viesojies daudzās valstīs, piedalījies miera sarunās konflikta zonās, vadījis meditācijas ANO un Pasaules ekonomikas foruma dalībniekiem Davosā. Savukārt viņa iedvesmoti un speciāli sagatavoti brīvprātīgie sniedz palīdzību konfliktos un dabas katastrofās cietušajiem, atzīmēja Valdmane.

Viņa misija - apvienot pasauli vienotā globālā ģimenē, kas būtu brīva no vardarbības, ir iedvesmojusi un turpina iedvesmot miljoniem cilvēku pievērsties domāšanai, dzīvesveidam un darbiem, kas nodrošinātu ilgstošu mieru pasaulē, pauž vizītes rīkotāji.

Šri Šri Ravi Šankars ir dibinājis Pasaules biznesa ētikas forumu, kas regulāri pulcē dalībniekus konferencēs Eiropas Parlamentā un citur pasaulē. Tāpat viņš ir fonda «Art of Living» dibinātājs - tā ir viena no lielākajām neatkarīgajām humānās palīdzības nevalstiskajām organizācijām pasaulē. Viņš arī dibinājis Starptautisko humānisma vērtību asociāciju.

Visām trim minētajām organizācijām ir īpašs konsultatīvais statuss ANO Ekonomisko un sociālo lietu padomē.

Šri Šri Ravi Šankars uzstāsies ar publisko lekciju «Meditācija - ceļš pie sevis». Plānots, ka pasākumā ar muzikāliem priekšnesumiem uzstāsies mūziķi Marija Naumova, Raimonds Tiguls, Reinis Jaunais, Ieva Lapšāne, Līga Robežniece, Paulīna Druka un citi mākslinieki. Savukārt pasākumu vadīs Latvijas Ārpolitikas institūta pētnieks Mārtiņš Daugulis.

Tāpat garīgais skolotājs aicina ikvienu piedalīties senā vēdiskā laikmeta uguns ceremonijā Homa, kas notiks Jūrmalā, Kāpu ielā. Kā skaidro organizatori, ceremonijas mērķis ir attīrīt un uzlabot enerģiju attiecīgajā vidē, radīt iekšēja miera sajūtu un piepildīt vēlmes un vēlēšanās.

Vēstīts, ka viņš pēc kultūras ministres Daces Melbārdes (VL-TB/LNNK) uzaicinājuma kā goda viesis kopā ar citiem ārvalstu viesiem piedalīties Dziesmu un deju svētku gājienā.

    Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp

    Nepalaid garām!

    Uz augšu