Vimba: Nacionālā teātra vadības nomaiņa nebūs revolūcija

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Latvijas Nacionālā teātra vadības nomaiņa nebūs revolūcija, bet gan evolūcija, kuras laikā tiks turpināti jau iesāktie un atklāti jauni darbi, pauda jaunais teātra valdes loceklis Jānis Vimba. Viņš skaidroja, ka jau gadu noritējis darbs pie teātra nākamās sezonas, kuras laikā tiks atzīmēta arī tā simtgade. Pēc Vimbas domām, jau esošās programmas papildināšana vai mainīšana traucētu teātra darbu kopumā, līdz ar to, mākslinieciskās izmaiņas nav gaidāmas.

Taujāts par teātra līdzšinējo stāvokli, jaunais Nacionālā teātra vadītājs pauda pārliecību, ka tas pašlaik ir labākais Latvijā gan no finansiālā, gan arī mākslinieciskā aspekta. Taču, neraugoties uz to, Vimba plāno pārskatīt abus šos aspektus, lai saprastu, vai nepieciešams kaut ko uzlabot vēl veiksmīgākai teātra ilgtermiņa darbībai.

Līdz ar jaunajiem amata pienākumiem, Vimba nesaskata iespēju kā režisoram strādāt pie kāda iestudējuma, kā izņēmumu pieminot simtgades koncertu 18. novembrī, kura veidošanas pienākumus uzņēmies jau pirms gada.

Starp iesākto darbu turpināšanu jaunais vadītājs arī pieminēja Lielās zāles krēslu nomaiņu un teātra ēkas paplašināšanu Kronvalda bulvārī 2B. «Šovasar tiks mainīti Lielās zāles krēsli, un, iespējams, skatītāji tajos varēs sēdēt līdz ar nākamās sezonas pirmo jauniestudējumu. Arī paplašināšanās projekts ir attīstības pakāpē, jo teātrim ir nepieciešama jauna vidēja izmēra zāle,» sacīja Vimba.

Kā ziņots, Kultūras ministrija (KM) par Latvijas Nacionālā teātra valdes locekli izraudzījusies aktieri un režisoru Jāni Vimbu, kurš amata pienākumus sāks pildīt 27. jūnijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu