Kā dzīvo ugunsdzēsējs, kurš izglāba pa logu krītošu sievieti

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Maija izskaņā Latvijā plašu rezonansi izraisīja ugunsdzēsēju-glābēju uzņemts video, kurā kāds izveicīgs glābējs pa logu veiksmīgi noķer no augstāka stāva krītošu sievieti. Ziņas par glābēja drosmi izskanējušas arī lielākajos medijos Lielbritānijā un Krievijā. Kas ir šis glābējs, kurš ar savu varoņdarbu aizkustinājis tik daudzus cilvēkus visā pasaulē?

Varonīgā glābēja vārds ir Tomas Jaunzems. Kā informē izdevums «Privātā Dzīve», glābējs ne mirkli nebaidījās un bija gatavs ķert krītošo cilvēku, ja tas būtu nepieciešams: «Tas ir instinkts - palīdzēt. Kādu minūti pie loga biju viens un domāju - ja būs jāķer, ķeršu. (..) Viss notika ļoti ātri. Jutu, kā viņas augums aizslīd gar manām drēbēm, un man pat šķita, ka es sievieti nenoķēru. Taču jau nākamajā sekundē mēs viņu iecēlām dzīvoklī. (..) Kā tas man izdevās? Domāju - noteicošais bija fiziskais spēks un veiklība.»

Pēc notikušā Tomas un viņa pārinieks Boriss Rutkovskis saņēma atzinību par pašaizliedzīgu un varonīgu rīcību, glābjot cilvēka dzīvību. Apbalvojumu pasniedza iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis.

Atklājam.

A post shared by Tomas Jaunzems (@tomy_jey) on

Lai arī izdevums raksta, ka puisis saņēmis neskaitāmas atzinības vēstules, tostarp no daiļā dzimuma pārstāvēm, Tomas atzīst - viņš ir precējies ar mīļoto sievieti Inesi, kura bija pirmā, kas uzzināja par vīra paveikto.

6km #lattelecomrigamarathon

A post shared by Inese Jaunzeme (@i.jaunzeme) on

2h distance pieveikta. ? #rigasrogainings

A post shared by Inese Jaunzeme (@i.jaunzeme) on

Kā zināms, maijā vienā Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) izsaukumā, tikai pateicoties ugunsdzēsēju glābēju varonībai un ātrajai rīcībai, tika glābta cilvēka dzīvība - VUGD saņēma izsaukumu uz kādu daudzdzīvokļu namu, kur pastāvēja aizdomas, ka cilvēks grasās izlēkt pa ceturtā stāva logu.

Ierodoties notikuma vietā ugunsdzēsēji glābēji apzinājās: ja mēģinās iekļūt dzīvoklī, cilvēks, visticamāk, izlēks pa logu. Pateicoties kaimiņu atsaucībai, ugunsdzēsēji glābēji varēja iekļūt stāvu zemāk esošajā dzīvoklī un sagatavoties pārķert šo cilvēku kritienā.

A post shared by Tomas Jaunzems (@tomy_jey) on

Pašiņš ar draudziņš

A post shared by Tomas Jaunzems (@tomy_jey) on

Kamēr VUGD Rīgas reģiona pārvaldes 8. daļas ugunsdzēsējs glābējs Tomas Jaunzems pie loga gaidīja kritienu, viņa kolēģis Boriss Rutkovskis nodrošināja to, lai pārtveršanas rezultātā kolēģis var stingri noturēt krītošo cilvēku. Tikmēr arī kolēģi no Rīgas reģiona pārvaldes 3. daļas ar alpīnisma aprīkojumu centās piekļūt cilvēkam uz palodzes no ēkas jumta, bet glābēji pamanīja, ka cilvēka rokas ir noslīdējušas un viņš krīt. Stāvu zemāk esošajam Tomas izdevās noķert kritienā esošo cilvēku aiz kājām un caur logu nogādāt drošībā.

We did it!!! ?#skydiving

A post shared by Inese Jaunzeme (@i.jaunzeme) on

A post shared by Inese Jaunzeme (@i.jaunzeme) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu