Brīvdienas īsas, bet šašlikus gribas: vietas, kur līgot, grilēt un rīkot piknikus Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: LETA

Šogad Jāņi iekrīt tieši nedēļas nogalē – sestdienā un svētdienā, kas nozīmē, ka tālu aizbraukt diez vai sanāks. Tomēr tā nav traģēdija, jo tiem Rīgas iedzīvotājiem, kas plāno pavadīt gada īsāko nakti pilsētā, nevajadzētu liegt sev tradicionālos priekus - atpūtu svaigā gaisā un šašliku gatavošanu. Portāla TVNET krievu valodas versijas žurnālisti piedāvā apskatīt, kur, kā un ar kādiem nosacījumiem iespējams sajust svētku atmosfēru, organizējot grilēšanu un piknikus, neatstājot galvaspilsētas robežas.

 
Mangalis
Mangalis Foto: Edijs Palēns/LETA

Terase vai dzīvokļa balkons

Grilu nav sarežģīti uzstādīt tieši uz balkona. Tomēr ne visi un ne visur to drīkst darīt. Ja rodas vēlme cept šašlikus uz sava balkona, jāņem vērā vairāki svarīgi punkti un jāievēro piesardzības pasākumi.

Gaļas cepšana uz balkona iespējama tikai ar nosacījumus, ka jūsu kaimiņiem pret grila ballīti nav iebildumu, kā arī jūs ievērojat ugunsdrošības noteikumus (nevar izmantot atklātu liesmu). Cept šašlikus drīkst tikai uz speciāli aprīkota grila.

Tomēr, pirms skrienat uz tirgu pēc gaļas un marinādes, nepieciešams pārlasīt līgumu ar mājas apsaimniekotāju – daudzi apsaimniekotāji aizliedz cept jebko uz sava dzīvokļa balkona vai lodžijas.

Tā, piemēram, «Rīgas namu pārvaldnieks» uz balkona aizliedz dedzināt malku pat grilā vai aizvērtā mangalī.

 
Foto: Austra Helēna Žaggere, LETA

Vietas mangalim

Rīgā ir pieejamas vairākas speciāli aprīkotas piknika vietas, uz kurām var doties ar savu grilu:

  • Ķīšezera krasts netālu no Pāvu ielas 16;
  • Vieta pie Bābelītes un Dambjapurva ezera, Buļļļupe un Vakarbuļļi pie Dambjapurva ezera;
  • «Ušakova kepka» Deglava ielā, kur kalna pakājē ir teritorija ar pieejamām piknika vietām;
  • Lucavsala, kur uzstādīti lieli grili, kurus var izmantot jebkurš ar skatu uz TV torni.

Lai svētku pikniks norisinātos jautri, mierīgi un bez problēmām, kā arī lai citiem cilvēkiem būtu patīkami izbaudīt atpūtu jūsu piknika laikā un pēc tā, jāatceras, ka piknika vietās nedrīkst atrasties ar atvērtām alkoholisko dzērienu tarām, kā arī atpūtas vieta jāatstāj kārtīga. Ja tuvumā atrodas atkritumu konteineri, atkritumus var izmest turpat, bet, ja tādu nav, atkritumi ir jāņem sev līdzi.

 
Foto: Edijs Palēns/LETA

Pikniks dabā

Sauļoties, kā arī rīkot pikniku ļauts zaļajā zonā ap Māras dīķi, Mārupītes dabas parkā, Piejūras parkā, Ķengaraga, Strazdumuižas, Šampētera, Ozolaines, Džegužkalna, Nordeķu, Uzvaras, Bišumuižas, Anniņmuižas, Ēbelmuižas un Ziepniekkalna parkā. Tāpat piknikot drīkst Kleistos pie Hapaka grāvja, kā arī Biķernieku, Šmerļa, Juglas, Ulbrokas, Ziepniekkalna un Bolderājas zaļajos masīvos un daudzās citās vietās.

Tomēr, lai arī kur no plašā piedāvājuma jūs dotos, jāatceras, ka pasēdēšanām jābūt bez alkoholiskajiem dzērieniem.

Jāņem vērā, ka aizliegts organizēt piknikus ar nakšņošanu – kārtības noteikumi nosaka, ka norādītajās vietās nav ļauts pavadīt nakti teltī vai zem klajas debess.

 
Foto: Zane Bitere/LETA

Publiskie pasākumi Rīgā 23. jūnijā

Rīgā 23. jūnijā 11. novembra krastmalā pulksten 19:00 tiks rīkots pasākums «Līgosim krastmalā!», kurš beigsies vēlu pēc pusnakts – pulksten 4:30 no rīta 24. jūnijā. Uz skatuves uzstāsies vairākas mūzikas grupas, kā arī deju un dziesmu kolektīvi. Svinot Jāņus pilsētā, no 19:00 līdz 23:00 varēs apgūt svētku tradīcijas rokdarbu pagalmā, savukārt bērniem laika posmā no 19:00 līdz 22:30 būs iespēja piedalīties tautiskās stafetēs spēļu skvērā.

23. jūnijā Dzegužkalnā tiks rīkoti tradicionālie svētki, kuri sāksies pulksten 20:00 un ilgs līdz pulksten 4:30 no rīta. Svinību laikā varēs vērot Liepājas aktrišu kopas «Atštaukas» priekšnesumu, bet pēc jāņuguns iedegšanas dziesmas būs iespēja dziedāt kopā ar postfolkloras grupu «Iļģi», kas līdz ar Rīgas Danču klubu vadīs arī lielo danču tūri. Pusnaktī notiks Jāņu godināšana, bet pēc tās varēs lustēties kopā ar muzikālo apvienību «Raxtu Raxti» un etnoroka grupu «Laimas Muzykanti».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu