«Dabas koncertzāle» izdod disku «Plecotus auritus»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Publicitātes foto

«Dabas koncertzāle» laidusi klajā kompaktdisku ar šā gada muzikālo stāstu par garausaino sikspārni (Plecotus auritus), informēja «Dabas koncertzāles» pārstāve Ieva Upīte.

Albumā «Plecotus auritus» klausāmi 11 skaņdarbi, kuros mūziķi centušies atbildēt uz jautājumu, kā tas ir, būt sikspārnim. Muzikālais stāsts sākas ar ievadu par sikspārņa tēlu, attēlojot pasauli pirms 50 miljoniem gadu tādu, kādu to sikspārņi pazina pirms cilvēkiem.

Mūziķis Andris Sējāns piebilda, ka stāstā par sikspārņa tēlu sadzirdams monotons laika plūduma pulss, kā arī sikspārņu radītu skaņu ierakstu paraugi.

Mūzikā atainota arī sikspārņa ikdiena, raksturojot gan krēslas karaļa reālo, gan mītiem apvīto dzīvi. Savukārt, veidojot ierakstu par sikspārņu orientēšanos apkārtējā vidē ar dzirdes palīdzību, tapis jauns instruments.

«Dažāda garuma vertikālas caurules, kurās, metot bumbiņas pa augšējo galu, ļaujot tām atsisties un lēkāt pret pamatni gravitācijas, proti, dabas noteiktā ritmā, rada dažāda augstuma skaņas. Iegūtās skaņas atdarina eholokācijas principu, proti, procesu, kad skaņa, kas tiek raidīta, atsitas pret šķērsli un atgriežas pie skaņas raidītāja, lai tas to uztvertu, tādējādi nosakot, cik liela distance to šķir no šķēršļa,» klāstīja Sējāns.

Foto: Publicitātes foto

Albuma «Plecotus auritus» cena ir septiņi eiro, un to varēs iegādāties abās «Dabas koncertzāles» mūzikas, projekciju un gaismas performanču norises vietās - 18. jūnijā Rēzeknes novada Lūznavā un 1. jūlijā Jelgavas novada Zaļenieku muižas parkā.

«Dabas koncertzāles» koncerti notiek kopš 2006. gada, un tie apmeklētājiem ir pieejami bez ieejas maksas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu