Izdos Latvijas metālmūzikas izlases «Latvijas Metāls» 2. daļu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: TVNET

Latvijas metālmūzikas cienītāji tiek iepriecināti ar pavisam jaunu mūzikas izlasi - «Latvijas Metāla» 2. daļu, kas ir turpinājums iepriekš izdotajai Latvijas smagās mūzikas izlasei.

Izlasē iekļautas pašmāju smagās mūzikas skatuvē labi zināmu grupu skaņdarbi, kas ierakstīti dažādos laika posmos - «Monro», «Heaven Grey», «Sovvaļnīks», «Oghre», «Darrva», «Apēdājs», kā arī virkne jaunākas paaudzes mūziķu – grupas «Velnezers», «Iron Wings», «Symbolic», «Oceanpath», «Mindesign» un citu, kopā 21 grupas dziesma.

Pavisam jauna dziesma «Saracenis» izlasē iekļauta no grupas «Husqvarn» jeb Jāņa Levita reanimētās grupas, savukārt mazāk dzirdēta dziesma «Vai pārbrauks pie mājās» ir grupai «Sniegavīru rūpnīca».

Izlasi apkopojis grupas «Inokentijs Mārpls» līderis Raimonds Lagimovs, plašāk zināms kā Radio Naba raidījuma «Bitīt matos» vadītājs, kas vairāku gadu garumā apkopo arī pašmāju neatkarīgās mūzikas izlases «Odekolons» un «Punk/Hc», savā ziņā piefiksējot nākamajām paaudzēm, kas aktuāls noticis pa šiem gadiem mūzikas laukā.

«Metālisti jau sen bija pelnījuši, ka arī viņu daiļradi apkopo vienā smukā vācelē, lai jaunā paaudze piefiksē un lepojas, cik kareivīgi ir viņu senči,» izlases izdošanu pamato Dambis.

Šī izlase ir turpinājums 2015. gadā izdotajai pirmajai daļai.

Arī šajā izlasē visas dziesmas ir tikai latviešu valodā. Iespējams, šogad paralēli ierastajam kompaktdiska formātam izlase mazā tirāžā būs pieejama arī audiokasetes formātā.

Šonedēļ izlase nonāks mūzikas ierakstu veikalu plauktos - «Randoms», «UPE» un «LP», kā arī citos mūzikai draudzīgos klubos un kafejnīcās, savukārt pirmā diska ieskandināšana un aptaustīšana – šajā nedēļas nogalē festivālā «Zobens Un Lemess» Bauskā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu