Atzīmējot «Padomju stāsta» 10 gadu jubileju, to rādīs ASV televīzijas kanālā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Šonedēļ aizrit desmit gadi kopš Latvijas Televīzija pirmo reizi raidīja Edvīna Šņores dokumentālo filmu «Padomju stāsts», un, lai atzīmētu šo notikumu, ceturtdien, 14. jūnijā, to atkal izrādīs ASV televīzijā kanālā «The Blaze», informē filmas izdevējs un Latvijas goda konsuls Ņujorkā Daris Gunārs Dēliņš.

Pēc viņa paustā, «The Blaze» ir vairāk nekā deviņi miljoni abonentu, un tā mājaslapu mēnesī apmeklē 30 miljonus reižu. Pirms izrādes notiks arī intervija ar filmas režisoru Edvīnu Šnoru.

Dēliņš skaidroja, ka filmas jubileja ir nozīmīga vairāku iemeslu dēļ - tā ir tulkota 30 valodās, izrādīta 22 valstīs, gan kinozālēs, gan televīzijā, tostarp ASV «Public Broadcasting Service» kanālā. Tāpat filmai izdoti vairāk nekā 50 000 DVD eksemplāri un filma joprojām ir nopērkama «Amazon», «iTunes» un «VHX.TV» veikalos internetā.

Filmas izplatīšanā pēc tās pirmizrādes Briselē, kas notika neilgi pēc tās pirmizrādes Latvijā, tika iesaistīs Dēliņš, filmas izdevējs un Latvijas goda konsuls Ņujorkā.

Filmas autors Šnore atzīst, ka filmas starptautisko popularitāti vairoja Krievijas histēriskā reakcija. Maskavā tika rīkotas protesta demonstrācijas pie Latvijas vēstniecības, kuru laikā tika dedzināta filmas autora lelle. Krievijā iznāca pat vesela grāmata, kurā Kremļa vēsturnieki mēģināja atspēkot «Padomju stāstā» minētos faktus.

Filmu recenzēja tādi plaši pazīstami izdevumi kā «The Economist», «The New York Times», «Le Monde».

Filmas izplatīšanas sākumā, kad filma sāka izrādīt festivālos, pie filmas izdevēja Dēliņa sāka griezties daudz cilvēku - igauņi, lietuvieši, ungāri, poļi, ungāri, ukraiņi, gruzīni, gan cilvēki no Dānijas, Norvēģijas, Vjetnamas, Ķīnas un Taivanas.

Filmas mājas lapa

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu