Noslēdzies festivāls «Summertime – aicina Inese Galante»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Svētdien noslēdzies nu jau trīspadsmitais starptautiskais mūzikas festivāls «Summertime – aicina Inese Galante», kurš Jūrmalā uz vienas skatuves pulcēja izcilus mūziķus gan no Latvijas, gan ārzemēm. No 9. līdz 13. augustam Dzintaru koncertzālē notika seši koncerti, kuros izskanēja dažādu mūzikas žanru un virzienu kompozīcijas no vieglas klasikas un akadēmiskās mūzikas līdz etniskiem motīviem un brīvdomīgam ņūdžezam.

11. augustā pirmo reizi Latvijā uzstājās viens no pasaulē labākajiem ņūdžeza ansambļiem Club des Belugas (Vācija). Kolektīvs iemantoja publikas mīlestību, pateicoties spilgtajai žanru daudzveidībai, apvienojot Eiropas lounge, elektrosvingu, soulmūziku un brazīliešu ritmus. 12. augusts festivāla apmeklētājiem būs palicis prātā ar slavenā Latvijas pianista Reiņa Zariņa solokoncertu un Itālijas ansambļa Klezmerata Fiorentina uzstāšanos. Kolektīva daiļrade ir klezmeru, Balkānu un itāļu mūzikas simbioze, kuru Jūrmalā pavadīja aplausu vētra.

Mūzikas svētki noslēdzās 13. augustā ar tradicionālo Galā koncertu, kurā uzstājās gan vietējie, gan ārvalstu mākslinieki, kā arī konkursa Ineses Galantes talanti laureāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu