Jānis Anmanis ar jauno sieviņu Jūrmalā atzīmējis 70. dzimšanas dienu (2)

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ingrīda Punka

Jūrmalas pilsētas muzejā, atzīmējot savu 70. dzimšanas dienu, izcilais latviešu mākslinieks Jānis Anmanis aicināja savus draugus, ģimeni, amatpersonas un talanta cienītājus uz jubilejas personālizstādes «Mans gaismas ceļš» atklāšanu. Līdzās māksliniekam bija arī viņa jaunā sieva - prokurore Ingrīda Anmane.

Sveikt gaviļnieku Jāni Anmani bija ieradusies Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa, Jūrmalas mērs Gatis Truksnis, Latvijas Zaļās partijas biedre, bijusī Jūrmalas domes priekšsēdētāja Inese Aizstrauta, TV3 skatītāju iemīļotā seriāla «UgunsGrēks» producente Baiba Saleniece. Muzikālu priekšnesumu Anmanim veltīja dziesminieks Varis Vētra, kā arī Daugavpils teātra slavenākā aktrise Karina Lučiņina. Jubilejas svinībās bija arī krāšņi deju priekšnesumi.

Dzīvesstila portāls Sejas šā gada sākumā rakstīja, ka latviešu mākslinieks un Latvijas Bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas vadītājs Jānis Anmanis 69 gadu vecumā apņēmis par sievu prokurori Ingrīdu Garkalni, kura pēc kāzām pieņēmusi vīra uzvārdu.

1943.gadā dzimušā multimākslinieka Anmaņa darbu izstāde «Mans gaismas ceļš» atklāj meistara pasaules redzējumu un uzticību saviem jaunrades ideāliem. Ik gleznā, medaļā, dzejā, mūzikā, dažādās performancēs, saistītās arī ar operetes žanra nokrāsām, jaušamas cilvēka alkas pēc gaismas cilvēku dvēselēs. Izstādē redzamas gleznas no dažādiem mākslinieka radošās darbības periodiem - skatītāji var iepazīties gan ar 60.gados un vēlāk radītiem darbiem, gan pēdējos gados tapušajām gleznām. Izstādītas arī mākslinieka veidotās miniatūras un medaļas, bet studija veltīta sievietes skaistumam un harmonijai. Anmaņa jubilejas personālizstāde «Mans gaismas ceļš» Jūrmalas pilsētas muzejā apskatāma līdz 24.novembrim.

Komentāri (2)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu