Hovarda «Zvaigžņu karu» filma par Hansu Solo startē 1. vietā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ekrānuzņēmums

Pretēji prognozētajiem 130-150 miljoniem dolāru jaunākā «Zvaigžņu karu» franšīzes lente - «Hans Solo: Zvaigžņu karu stāsts» («Solo: A Star Wars Story»), Ziemeļamerikas kinoteātros startējusi vien ar 83,3 miljoniem, vēsta «collider.com».

Filma, kas vēsta par Hanu Solo – tēlu no «Zvaigžņu karu» franšīzes, kuru savulaik atveidojis Harisons Fords, uzrādījusi krietni pieticīgāku rezultātu, kaut, protams, 83,3 miljoni ir vērā ņemams cipars.

Režisora Rona Hovarda (Ron Howard) filma, kuras budžets ir 250 miljoni dolāru, fokusējas uz savulaik Harisona Forda tēlotā varoņa personību. Hansa Solo lomā jaunais aktieris Oldens Erenraiks (Alden Ehrenreich).

Filmā tēlo arī «Troņu spēles» aktrise Emīlija Klarka (Emilia Clarke), Vudijs Harelsons (Woody Harrelson) un Donalds Glovers (Donald Glover).

Filmas pirmizrāde notika jau 15. maijā Kannu filmu festivālā.

2. vietā nestandarta komiksu filma «Deadpool 2» («Dedpūls 2»), kurā «Marvel» komiksu varonis Dedpūls pulcē supervaroņu komandu, lai stātos pretī mutantam Keiblam. Otrajā nedēļas nogalē iekasēti 42,7 miljoni.

Supervaroņu filma «Atriebēji: Bezgalības karš» («Avengers: Infinity War»), kas ir turpinājums 2015. gada darbam «Avengers: Age of Ultron» («Atriebēji: Ultrona laikmets»), noslīdējusi uz 3. vietu (16,4 miljoni).

4. vietā komēdija «Grāmatu klubiņš» («Book Club») ar šarmantu un godalgotu Holivudas aktrišu četrotni galvenajās lomās. Pirmajā nedēļā iekasēti 9,4 miljoni. Filmas centrālās varones, kuras attēlo Holivudas dīvas Daiena Kītone («Labāk vēlāk nekā par vēlu»), Džeina Fonda («Vīramāte vellamāte»), Mērija Stīnbergena («Pēdējā vecpuišu ballīte Vegasā») un Kendisa Bergena («Līgavu kari»), regulāri tiekas savā grāmatu klubiņā, un katrai no viņām ir kādas attiecību raizes – kāda ir kļuvusi par atraitni, kādai ir laulību krīze, bet cita jau daudzus gadus nespēj atgūties pēc šķiršanās.

Visu sieviešu dzīves sagriežas kājām gaisā, kad viņas savā grāmatu klubiņā nolemj izlasīt populāro erotisko romānu «Greja 50 nokrāsas». Iedvesmotas, ar stingru apņēmību mainīt savu personīgo dzīvi, dāmas dodas krāšņos, prieka pilnos piedzīvojumos.

Filmas režisors ir Bils Holdermans, un «Grāmatu klubiņš» ir viņa debija režijā. Holdermans prasmīgi spējis radīt komēdijai vieglu gaisotni, noturot uzmanību visas filmas garumā. Gaumīgie joki, vizuāli pievilcīgi veidotās dekorācijas un kostīmu izvēle padara šo par tieši tādu komēdiju, kuru izvēlēties noskatīties vienatnē vai ar mammu, vai labāko draudzeņu kompānijā un izbaudīt kopā būšanu, aizmirstot uz brīdi par pašu ikdienas rūpēm un situācijām, kuras ir jārisina.

top5 noslēdz Melisas Makārtijas (Melissa McCarthy) jaunā komēdija «Life of the Party».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu