Noslēdzas Dziesmu un deju svētku dalībnieku individuālā reģistrēšanās

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Ieva Lūka / LETA

Šodien pusnaktī noslēgsies individuālā reģistrēšanās dalībai XXVI Vispārējos latviešu Dziesmu un XVI deju svētkos, informē svētku sabiedrisko attiecību vadītāja Inga Vasiļjeva. Viņa skaidroja, ka līdz pirmdienas plkst.18 reģistrāciju Dziesmu un deju svētku interneta vietnē bija veikuši 38 000 potenciālie dalībnieki. Līdz 8. februārim sistēma bija reģistrējušies 21 500 dalībnieki jeb aptuveni puse no visiem potenciālajiem dalībniekiem

Kā ziņots, no 1. februāra plkst.12 interneta vietnē «www.dziesmusvetki.lv» atklāta XXVI Vispārējo latviešu Dziesmu un XVI Deju svētku dalībnieku individuālā reģistrācija, ko iespējams veikt līdz šodienai. No 14. februāra līdz 15. februārim reģistrējušos dalībniekus sistēmā apstiprinās katra kolektīva vadītāji, savukārt līdz 20.februārim gala apstiprinājumu sava novada kolektīviem sistēmā sniegs pašvaldību koordinatori.

Konkrēts dalībnieku skaits gan būs zināms vien pēc pēdējo skašu rezultātu noskaidrošanas.

Reģistrācija nepieciešama, jo svētku norises laikā dalībniekiem tiks izsniegtas īpašas identifikācijas kartes, ar kurām varēs bez maksas izmantot Rīgas pilsētas sabiedrisko transportu, kā arī pasākumu norises vietās saņemt bezmaksas pusdienas un vakariņas. Tāpat dalībniekiem šīs kartes būs jāizmanto, lai iekļūtu svētku norises vietās.

Potenciālajiem dalībniekiem reģistrēšanās notiek svētku interneta vietnes sadaļas «Dalībniekiem» apakšsadaļā «Reģistrēties». Reģistrēto kontu var aktivizēt ar kodu, ko dalībnieks saņem uz e-pastu vai telefonu. Turpinot reģistrēšanās procesu, sistēmā jāveic personas datu un foto ievadīšana.

Tāpat dalībnieki reģistrēšanās laikā tiek iepazīstināti ar svētku noteikumiem. Pēcāk ievadītā informācija tiek nodota kolektīvu vadītājiem, kuri sniedz savu apstiprinājumu. Taču galīgo apstiprinājumu reģistrējušās personas saņems vienīgi pēc visām svētku skatēm un to rezultātu apkopošanas.

Savukārt ārvalstu latviešu māksliniecisko kolektīvu dalībniekiem elektroniskā reģistrācija sāksies tuvākajā laikā. Katrs ārvalstu kolektīvu dalībnieks saņems individuālu e-pastu ar aicinājumu - īpaši ģenerētu linku - uzsākt reģistrāciju.

Lai palīdzētu dažādām mērķa grupām, sagatavotas pamācības «Soli pa solim. Dalībnieku elektroniskā reģistrācija», kurās tiek skaidrots reģistrēšanās process. Tāpat nodrošināti atbalsta tālruņi, pa kuriem nepieciešamības gadījumā var iegūt nepieciešamo informāciju. Reģistrēšanās pamācība pieejama gan teksta, gan arī video formātā.

Jau vēstīts, ka XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki Rīgu pieskandinās no 2018. gada 30. jūnija līdz 8. jūlijam.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu