Izskanējusi pirmā Tautasdziesmu nakts Cēsīs

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Normunds Kažoks

Ar dejām postfolkloras grupas «Iļģi» pavadībā nedēļas nogalē Cēsīs noslēdzās Pirmā Latvijas Tautasdziesmu nakts, kur viena vakara - nakts laikā klausītāji varēja izdzīvot tautasdziesmu daudzveidību no tradicionālās dziedāšanas līdz postfolkam un interpretācijām.

No plkst. 18.00 līdz teju 2.30 cēsniekiem, pilsētas viesiem un tautasdziesmu mīļotājiem bija iespējas ne tikai klausīties, bet arī iesaistīties jaunas tradīcijas veidošanā – dziedot, ierosinot dziedāt un dejojot. Par dejotāju iekustināšanu sākumā parūpējās jauniešu deju ansamblis «Kande».

Pasākumā piedalījās Lielvārdes folkloras kopa «Josta», viena no spilgtākajām, jaunajām vokālistēm Aleksandra Špicberga ar ģitāristu Vladimiru Kudrinu un pianisti Kristīni Šmiti, tradicionālās dziedāšanas grupa «Saucējas», vīru kopa «Vilki», etnomūziķi Aīda Rancāne un Andris Kapusts, latviski meditatīvās mūzikas izpildītāji – apvienība «Rāmi Riti», koklētāju ansamblis «Balti», folkloras kopa «Delve», enerģiskā grupa «ImantaDimanta un draugi», latviešu pasaules mūzikas grupa «Pērkonvīri» un postfolkoras aizsācēji Latvijā - grupa «Iļģi», kā arī projekts «Brīnumpasaka» stāstnieces Initas Šalkovas izpildījumā kopā ar skaņu telpas radītājiem perkusiju meistaru Miku Čavartu un koklētāju Kristīni Ādmini.

Pasākumu organizēja Cēsu Vēstures un mākslas muzejs sadarbībā ar biedrību «Ziemupīte».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu