Tapis īpašs Denisa Paškeviča tenora saksofona modelis

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Edgars Kalmēns/TVNET

Pūšamo instrumentu meistars Bernds Šille ir izveidojis īpašu Denisa Paškeviča tenora saksofona modeli «Riga Winds Pashkevich Signature», informē sabiedrisko attiecību speciālists Kaspars Zaviļeiskis.

Mūziķa pārstāvji šo uzskata par unikālu notikumu visas Baltijas mērogā, jo līdz šim šajā reģionā vēl neesot veidots pūšaminstruments vienam konkrētam džeza mūziķim. To veidojis Šille, kurš 30 gadus veido koka pūšaminstrumentus un strādājis par meistaru daudzās zināmās darbnīcās Šveicē, ASV, Kanādā un Japānā.

«Riga Winds Pashkevich Signature» būs limitēts izdevums, jo ir roku darbs un tiek speciāli pielāgots mūziķim. «Dizains ir mūsu kopēji izstrādāts ar Šilli. Skaņas izstrāde ir dažādu būvniecības disciplīnu apkopojums un viens no svarīgākajiem aspektiem, ko mēs meklējām, ir instrumenta rezonanse. Ir arī savs izstrādes noslēpums, īpašu šodienas tehnoloģiju pielietojums metāla apstrādei, kas dod spēcīgu rezultātu - plašu skaņas rezonansi un dinamiku,» instrumentu raksturojis Paškevičs.

Saksofona prezentācijas koncerti notiks 23. maijā un 24. maijā džeza klubā «Hamlets» saksofonu festivāla «Jazz Room» ietvaros.

23. maijā «Hamletā» notiks «Jazz Room» «jam session», 24. maijā - amerikāņu džeza dziedātāja JD Valtera, krievu pianista Andreja Kondakova un pašmāju saksofonista Paškeviča koncerts, 25. maijā - koncerts par godu četru valstu simtgadei «Tenor Legacy: Celebrating 100», kurā uzstāsies arī tenorsaksofonisti no Lietuvas, Igaunijas un Somijas. Pēc šī koncerta notiks arī «Tenor Legacy» «jam session» uz kuģīša «Rīgas pērle».

Festivāla noslēgumā 26. maijā «Hamletā» notiks Sebastiana Studnicka koncerts. Tā pirmajā daļā būs viņa solo uzstāšanās, bet otrajā Studnickim pievienosies Paškevičs ar savu kvartetu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu