Baltā galdauta svētki visā Latvijā; aktīvākie Sēlijā un Rīgā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Jau trešo gadu par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai tiek svinēti Baltā galdauta svētki. Ikviens 4. maijā aicināts svinēt cilvēka un valsts pamatvērtību – brīvību, pacelt valsts karogu, pulcēties pie klāta galda, kavēties atmiņās par izšķirošajiem notikumiem 1990. gada maijā un nospraust nākotnes mērķus stiprākai Latvijai tās nākamajā simtgadē. Visaktīvāk 4. maija svētku notikumus pieteikuši iedzīvotāji Sēlijā un Rīgā, un to skaits visā Latvijā turpina pieaugt.

Īpašas svētku programmas gaidāmas visā Latvijā. Rīgā Latvijas Mākslas akadēmijas studenti sadarbībā ar Latvijas valsts simtgades Jauniešu rīcības komiteju ielūdz kopā svinēt Baltā galdauta svētkus Esplanādē no plkst. 12.00 līdz 18.00. Ikviens interesents aicināts piedalīties radošajās aktivitātēs akadēmijas pagalmā - paredzētas performances, keramikas, tēlniecības, glezniecības un tekstilmākslas nodaļu darbnīcas, muzikāla uzstāšanās un kopīgs foto. Arī «Laima» aicina doties uz Esplanādi, lai kopīgi svinētu svētkus un radītu Latvijas mīlestības karti.

Strenčos gaidāmi notikumi visas dienas garumā – ar uzstāšanos priecēs Mūzikas skolas audzēkņi, savukārt plkst. 21.00 norisināsies nakts orientēšanās. Durbes pils pagalmā 4. maiju un Baltā galdauta svētkus sagaidīs ar spēlēm, milzu ziepju burbuļiem un gardām pankūkām, kam sekos meditatīva konference, kas veltīta Latvijas valsts un Imanta Ziedoņa attiecībām brīdi pirms simtgades. Talsos svētki gaidāmi ezera promenādē, plkst. 12.00 vides objekta «Latvijas saule» pamatos tiks iemūrēta kapsula ar vēstījumu, kam sekos kopīga cienasta baudīšana, muzikālie priekšnesumi un radošās darbnīcas – rotājumu ar Latvijas simboliku izgatavošana.

Mārupē Baltā galdauta svētki atklās tūrisma sezonu un plkst. 12.00 gaidāms velobrauciens, kurā dalībnieki īpaši aicināti tērpties baltā krāsā vai iekļaut baltus elementus, krāšņākajiem dalībniekiem vietējie uzņēmēji būs sarūpējuši balvas.

Pasākumi notiks arī citviet. Detalizēta programma www.lv100.lv

Tieši maijs ir laiks, kad ikviens Latvijas iedzīvotājs aicināts apzināties savas un mūsu valsts brīvības vērtību, ienesot svinības ikvienā mājā un pilsētā. Tādēļ jau trešo gadu Kultūras ministrijas Latvijas valsts simtgades birojs ikvienu Latvijas iedzīvotāju 4. maijā aicina pacelt valsts karogu un veidot savus Baltā galdauta svētkus par godu Latvijas valsts neatkarības atjaunošanai. Lai iedvesmotu citus un saglabātu skaistas vēstures liecības par 4. maija svētkiem, ikviens svētku svinētājs aicināts dalīties ar foto un video stāstiem sociālajos tīklos, izmantojot tēmturus #LV100 un #brīvība. Svētku mērķis ir stiprināt tradīciju, apzināti svinot savas valsts esību, un godinot tos, kuri palīdzējuši to radīt un nosargāt.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu