Kuldīgas Galveno bibliotēku pasludina par Latvijas Gada bibliotēku

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: biblio.kuldiga.lv

17. aprīlī Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notika Latvijas Bibliotēku festivāls, kura laikā svinīgā pasākumā Kuldīgas Galvenā bibliotēka tika pasludināta par Latvijas Bibliotekāru biedrības (LBB) Gada bibliotēku.

Kultūras ministre Dace Melbārde uzrunā sacīja: «Kuldīgas Galvenā bibliotēka ir pirmrindniece digitālajos risinājumos, digitālās novadpētniecības platformas veidošanā veiksmīgi iesaistot arī iedzīvotājus. Pateicoties šim kopdarbam un bibliotēkas aktīvajam darbam, par 41% pieaudzis bibliotēkas apmeklētāju skaits. Lieliski tiek risināta arī sadarbība ar skolēniem un jauniešiem.»

Balvu saņēma Kuldīgas Galvenās bibliotēkas vadītāja Laima Ostele un atzina, ka brīdis ir saviļņojošs. «Atceros, 2003. gadā mēs Latvijā bijām pēdējā bibliotēka, kas sāka strādāt ar datoriem. Pagājuši 15 gadi, un varam būt lepni par to, ko esam izdarījuši. Ja mums nebūtu vienota komanda ar trakām idejām, nekas nenotiktu,» sacīja L. Ostele.

Gada balvas pasniegšanas pasākumā tika sveikta arī LBB Gada bibliotekārs Latvijas Skolu bibliotekāru biedrības (LSBB) Gada bibliotēka un LSBB gada bibliotekārs. Tiks godināti laureāti nominācijā «Gada notikums Latvijas bibliotēkās 2017» un sveikti aktīvākie «Vikipēdijas» kampaņas dalībnieki Latvijā.

Pasākums organizē LBB sadarbībā ar Latvijas Nacionālo bibliotēku. Tas notiek jau trešo gadu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu