«Rīgas modes» ieskaņo grupas «Tumsa» dziesmu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Kaspars Meinerts/TVNET

Maijā kompānija «MicRec» sadarbībā ar Mārtiņa Freimaņa fondu plāno izdot Mārtiņam Freimanim veltītu, viņa paša radīto dziesmu albumu «Mans draugs - Mārtiņš Freimanis», kurā savas pāragri mūžībā aizgājušā dzejnieka un mūziķa dziesmu versijas ierakstījušas grupas «Rīgas modes», «Musiqq», «Labvēlīgais tips», «Līvi», «Z-Scars», «Refleksija» un tādi izpildītāji kā Lauris Reiniks un Rūta Reinika, Artūrs Gruzdiņš, Aija Andrejeva, Olga Rajecka, Katrīna Bindere un Kārlis Būmeisters. Turpmāk katru nākamo piektdienu «MicRec» publicēs vienu no jau pabeigtajām albuma dziesmām. Pirmo izdevēji piedāvā noklausīties grupas «Rīgas modes» versiju dziesmai «Redz kā tu ar mani!», kura savulaik tika iekļauta grupas «Tumsa» 2002. gada albumā «Spēlējot debesis».

Jaunā versija ierakstīta jau pērn «Wolk Recording Studios», Rīgā.

Projekta izpildproducents Guntars Račs: «Visiem māksliniekiem, kuri atsaucās topošā veltījumu albuma ierakstam, tika dota pilnīgi brīva izvēle veidot savu skatījumu uz kādu no Mārtiņa dziesmām. Man šķiet, ka Mārtiņam tas noteikti būtu paticis, jo viņš vienmēr priecājās, ja kāds izpildīja viņa dziesmu kādās neparastās versijās. Apzināti sākām dziesmu publicēšanu ar «Rīgas modēm», jo šī ir viena no versijām, kas būtiski atšķiras no oriģināla. Tas nebija pašmērķis, taču esmu ļoti gandarīts par šo rezultātu, kas vēlreiz un vēlreiz atgādina, cik talantīgu un daudzpusīgu mākslinieku mēs esam zaudējuši, un vienlaicīgi apliecina to, ka viņa atstātais mantojums joprojām var būt aktuāls arī šodien, tagad un šeit. Mārtiņa Freimaņa fonda vārdā saku lielu paldies visiem, kuri ar prieku piekrita piedalīties Mārtiņa piemiņas iemūžināšanā šādā atraktīvā veidā.»

Maijā dienas gaismu ieraudzīs arī apjomīga Daigas Mazvērsītes grāmata par Mārtiņu Freimani. Tajā lasāms detalizēts dzejnieka un mūziķa visnotaļ raibais dzīvesstāsts, kas papildināts ar bagātīgiem fotomateriāliem un Mārtiņa draugu atmiņām. Informācija sekos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu