Grupa «Pirmais kurss» izdod pirmo albumu «Problēmas»

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Pašmāju joku rokgrupa «Pirmais kurss» šajā nedēļas nogalē laidusi klajā savu pirmo albumu «Problēmas», atzīmējot to ar koncertu 9. martā K.K. Fon Stricka villā.

Pirms un pēc koncerta ikvienam apmeklētājiem bija iespēja piedalīties dziesmas klipa «Pa kreisi» filmēšanā, iemēģinot deju soļus, griezt «Laimes un nelaimes ratu», atveldzēties ne tikai ar dzērienu «Problēmas», kā arī popkorna lietu vārdā «Problēmas» un mieloties ar gardajām Lapsas kūkām.

«Par albuma izdošanu mēs runājam jau kopš spēlēšanas pirmsākumiem, teju jau astoņus gadus. Toreiz skolas laikā trūka līdzekļu, jo visa nauda tika izniekota čipsos un meitenēs - vispār nebija laika vai arī sāpēja vēders. 2017. gada pavasarī nolēmām likt čipsus un meitenes pie malas un pievērsties albuma rakstīšanai. Atradām meistaru Kārli Šteinmani, kas veica ierakstus kādā Mārupes šķūnītī. Kopumā tur bija diezgan jauki, tikai rudenī ierakstu kambarī kļuva nedaudz vēsi. Vienīgais viesmākslinieks šajā albumā ir Jasmīnas koris, kurš dziesmā «Internets» iedziedāja Jāzepa Vītola cienīgu kora partiju,» par albuma tapšanas ieceri un gaitu atklāj grupas taustiņinstrumentālists Aleksandrs Okonovs.

«Pirmais kurss»
«Pirmais kurss» Foto: Publicitātes

Albuma stāsts ir par ķibelēm, kuras ir piedzīvojuši grupas dalībnieki - neveiksmīga jauna auto iegāde, šķūņa būvniecības process, problēmas ar matiem un internetu. Kopumā albumā iekļauti 15 oriģināldarbi roka, popa un vieglās mūzikas stilā.

«Par albuma nosaukumu bija gara diskusija, tika apsvērti varianti «Interkurss», «Kirmais purss», vai arī kā atbalss Dona albumam «Skaņā kalna klintīs - Turpat». Šo albumu «Problēmas» mēs redzam kā tādu mazu ķibeļu vācelīti, kur var sajust, cik patiesībā mūsu dvēseles ir vārīgas un ievainojamas. Mūzika mums ir kā pašārstējoša terapija, kurā, runājot par šīm problēmām, mēs gūstam atbalstu no mūsu klausītājiem, kas liek mums justies, ka neesam vieni, kas šajā pasaulē cīnās,» atklāj grupas solists Francis Upaciers.

Foto: Publicitātes

Albuma vizuālo noformējumu veido Andreja Strokina uzņemtās fotogrāfijas D27 mājā. Attēlos redzami «Pirmā kursa» puiši, kuri izskatās ļoti bēdīgi uz ironiska zilu mākonīšu fona. Bildes kopā arī dziesmu tekstiem palīdzēja salikt Karīna Volberta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu