Uz lielā ekrāna aizkustinoša drāma ar Kolinu Fērtu un Reičelu Vaisu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Piektdien, 9. martā, Latvijas kinoteātros sāk rādīt uz patiesiem notikumiem balstītu, aizkustinošu biogrāfisku drāmu «Dziļie ūdeņi» («Mercy»), kurā britu godalgotais aktieris Kolins Fērts iejūtas strupceļā nonākuša burātāja lomā.

Filmas scenārijs ir veidots pēc notikumiem, kuri risinājās 1968. gadā, kad Donalds Krohērsts, burātājs-amatieris ar alkām pēc atzinības un sapņa piepildījuma kļūt par pirmo cilvēku, kas vienpersoniski spējis apbraukt apkārt pasaulei bez apstāšanās, dodas pārgalvīgajā piedzīvojumā - «Sunday Times» rīkotajās burāšanas sacensībās. Krohērsts lielā steigā, bez visa nepieciešamā ekipējuma, turklāt ne vien ar nepabeigtu, bet Dienvidu okeāna milzu viļņiem nepiemērotu trimarānu dodas avantūrā, atstājot sievu un bērnus gaidām viņa atgriešanos.

Krohērsts nekad nesasniedza Dienvidu okeānu; notiekot arvien jaunām ķibelēm un arvien vairāk atpaliekot no konkurentiem, viņam nākas cīnīties ar dilemmu – turpināt līdz nāvei vai atgriezties mājās, kur viņu gaida pazemojums un finansiāla krīze (viss, ieskaitot ģimenes māju, tika ieķīlāts, lai varētu piedalīties sacensībās).

Foto: publicitātes

Reālajā dzīvē Donalda Krohērsta ģimene joprojām saskaras ar tēva atstāto mantojumu – traģiskā stāsta interpretāciju. Laika gaitā tas ir iemūžināts grāmatās, dokumentālajās filmās, mākslas instalācijās un operā, bet tagad arī mākslas filmā. Ģimene izturas atturīgi pret pasaules vēlmi atkal un atkal publiskot sarežģīto, psiholoģisko stāstu, tomēr tai pašā laikā viņi saprot, ka daudzi cilvēki redz līdzības ar sevi, nonākot dažādās dzīves bezizejas situācijās.

Iedvesmojošo un aizkustinošo drāmu «Dziļie ūdeņi» režisējis «Oskara» ieguvējs Džeimss Maršs («Teorija par visu»), pārgalvīgo burātāju Donaldu Krohērstu un viņa sievu Klēru atveido divi izcili britu aktieri – Kolins Fērts («Oskars par lomu drāmā «Karaļa runa») un Reičela Vaisa («Oskars» par lomu trillerī «Uzticamais dārznieks»).

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu