Elīna vēršas tiesā, lai pierādītu, ka Valērija Maligina testaments ir viltojums

CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Jānis Škapars/TVNET

2017. gada decembrī aizsaulē aizgājušā uzņēmēja Valērija Maligina atraitne Elīna Maligina ir vērsusies Rīgas rajona tiesas Jūrmalas tiesu namā, lai apstrīdētu sava vīra 2016. gada februārī sastādīto testamentu, kurā viņa nav minēta, sarunā ar TVNET apliecināja atraitnes advokāts Pāvels Rebnoks.

«Mums ir pārliecība, ka testaments, kas tika nolasīts, neatspoguļo Valērija Maligina pēdējo gribu un tā ir mainījusies. Gan dokumentāli, gan ar liecinieku liecībām varam pierādīt, ka viņa griba par savu īpašumu un mantojumu bijusi pavisam cita. [..] Ja skatāmies uz pašu dokumentu, tātad testamentu, kas ir nolasīts, tad attiecīgi mums ir pamatots pieņēmums, ka tas ir viltots. [..] Testamentā ir rakstīts tas, kas mantiniekiem pienāktos pēc likuma. Tātad faktiski testamenta sastādīšana ir bezjēdzīga. Tajā brīdī viņš vēl nebija precējies, bet bija saderinājies. Faktiski pat tajā brīdī mēs uzskatām, ka, ja viņš gribētu taisīt testamentu, viņš taisītu to citādāk,» stāsta Rebnoks.

Maligina sievas advokāts skaidro, ka gadījumā, ja tiktu pierādīta testamenta viltošana, Valērija sieva saņemtu 25% no mantojuma – tāpat kā viņa trīs meitas, no kurām divas ir pilngadīgas.

Rebnoks atklāja, ka pati Elīna pašlaik gan atrodoties ārpus Latvijas, taču nav pametusi Eiropu.

Atrodoties svešumā, Maligina sociālajā tīklā «Facebook» publicējusi dzejoli, kas atspoguļo viņas pašreizējās emocijas.

Kā jau ziņots, Maligins mūžībā aizgāja 2017. gada decembrī 52 gadu vecumā.

Janvārī Valsts policijā (VP) saņemtie ekspertīžu rezultāti apstiprināja, ka Valērijs Maligins nav miris vardarbīgā nāvē.

Maligins tieši un ar SIA «Olmafarm» starpniecību bija lielākais «Olainfarm» īpašnieks. Maliginam pilnībā piederošajai «Olmafarm» piederēja 42% «Olainfarm» akciju, bet Maliginam tiešā veidā - 26% akciju.

«Olainfarm» nodarbojas ar gatavo zāļu formu, farmaceitisko preparātu un uztura bagātinātāju, kā arī ar ķīmisko vielu un aktīvo farmaceitisko ingredientu ražošanu. Kompānijas akcijas kotē «Nasdaq Riga» oficiālajā sarakstā. 2017. gada deviņos mēnešos «Olainfarm» koncerns strādāja ar 90,384 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 14,9% vairāk nekā 2016. gada attiecīgajā periodā, bet grupas peļņa samazinājās par 15,1% un bija 6,598 miljoni eiro.

Laikraksta «Dienas Bizness» pērn veidotajā Latvijas 100 bagātāko cilvēku sarakstā Maligins tika ierindots 7. vietā ar 70 miljonu eiro turību.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu