Nacionālajā teātrī iestudējums «Arī vaļiem ir bail»

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Latvijas Nacionālajā teātrī tiek veidots iestudējums «Arī vaļiem ir bail» Elmāra Seņkova režijā, kura pirmizrāde plānota 8. martā, informē teātra mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Līga Rimšēviča. Izrādes radošajā komandā līdzās režisoram strādā scenogrāfs un kostīmu mākslinieks Reinis Suhanovs, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, komponists Edgars Mākens, video mākslinieki Linda Ģībiete un Toms Zeļģis, kā arī producente Ilona Matvejeva.

Iestudējumā lomās iejutīsies Maija Doveika, Ģirts Liuziniks, Marija Bērziņa, Daiga Gaismiņa, Lāsma Kugrēna, Liene Sebre, Normunds Laizāns, Kārlis Reijers un Igors Šelegovskis.

Iestudējums, kas balstīts Artūra Dīča darba motīvos, stāsta par trīsdesmitgadīgu vīrieti, kuram dzīvē itin nekā netrūkst. Viņam ir veiksmīga karjera, laimīga ģimenes dzīve, brīnišķīgi vecāki un burvīgi bērni, kā arī ir pietiekami daudz naudas un ideju ceļojumiem vai citām atpūtas iespējām. Kādā rītā viņš saprot, ka nekas no tā visa viņam vairs nesagādā prieku.

Rimšēviča gaidāmo izrādi aprakstīja kā sadzīves drāmu par mūsdienu Latvijas cilvēkiem, kurā saskatāmas daudzas līdzības ar bērnībā izsapņoto Sprīdīša sapni par Laimīgo zemi. Galvenais varonis nolemj doties pasaulē jeb iziet ārpus ierastās trajektorijas - darbs un mājas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu