Par Lordes koncerta atcelšanu Izraēlas organizācija sūdz tiesā divas jaunzēlandietes

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.

Izraēlas organizācija «Shurat HaDin» trešdien paziņoja, ka sūdz tiesā divas jaunzēlandietes, jo viņas pārliecinājuši popmūziķi Lordi atcelt koncertu Izraēlā. Pēc visa spriežot, šis ir pirmais gadījums, kad tiesā iesniegta prasība, atsaucoties uz likumu par Izraēlas boikota sekmēšanu.

Divas jaunzēlandietes Džastīna Sahsa un Nadia Abu Šanaba pērn vērsās pie Lordes ar atklātu vēstuli, aicinot viņu «paust viedokli» un «pievienoties Izraēlas mākslinieciskajam boikotam».

Jaunzēlandes mūziķe uz atklāto vēstuli atbildēja tviterī: «Pamanīts! Esmu runājusi par šo jautājumu ar daudziem cilvēkiem un apsveru visus variantus. Pateicos, ka izglītojat mani, arī es visu laiku mācos.»

Pēc dažām dienām viņa koncertu atcēla.

«Shurat HaDin» apgalvo, ka abas jaunzēlandietes, no kurām viena ir ebreju, bet otra palestīniešu izcelsmes, zinājušas - viņu vēstule var izraisīt boikotu un apzinājušās, ka viņas var tikt iesūdzētas tiesā.

Organizācija, kas otrdien Izraēlas potenciālo koncerta apmeklētāju vārdā iesniegusi prasību Jeruzalemes tiesā, kompensācijās pieprasa 13 000 dolāru.

2011. gadā pieņemtais likums ļauj iesniegt civilprasības pret ikvienu, kas aicina uz boikotu pret Izraēlu. Likums, kas ir daļa no Izraēlas cīņas pret globālo kustību, kura aicina boikotēt Izraēlu, ļauj tiesām piedzīt zaudējumus no atbildētājiem.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu