Viens no TVNET gada albumiem saņem «Grammy» kā labākais roka ieraksts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: publicitātes

Svētdien ikgadējā «Grammy» balvu pasniegšanas ceremonijā, kas norisinājās Ņujorkā, par gada rokmūzikas albumu atzīts tas pats ieraksts, kas iekļuvis arī pagājušā gada TVNET gada albumu top3 - Adama Grendusīla (Adam Granduciel) vadītās grupas «The War on Drugs» darbs «A Deeper Understanding».

Jau ar 2014. gada albumu «Lost In The Dream» likās, ka Adama Grendusīla (Adam Granduciel) vadītā grupa bija sasniegusi nebijušas radošas virsotnes, kombinējot savā mūzikā šo to no softroka, alternatīvā roka un folka. Taču «A Deeper Understanding», kas acīmredzami rūpīgi slīpēts un izauklēts, pacēlis latiņu vēl augstāk. Jā, 38 gadus vecais garmatis Grendusīls nepiedāvā neko radikāli jaunu, viņa balss un dziedāšanas maniere ļoti atgādina Bobu Dilanu un viņa sekotājus (Tomu Petiju, Maiku Skotu. Nofleru u.c.), arī aranžējumi, īpaši zīmīgās instrumentālās melodijas, kas atkārtojas, atgādina kaut ko no 80. gadu Brūsa Springstīna... ja viņš būtu ievilcis kādu dūmu. Tomēr galarezultāts pārliecina - tā ir dzīva, patiesa, līdz detaļām pārdomāta, taču vienlaikus garā brīva, ja tā var izteikties, mūzika.

Grendusīlam izdevās izkonkurēt tādus roka grandus kā «Metallica», «Mastodon», «Nothing More» un «Queens of the Stone Age».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu