Iluzionists Deivids Koperfīlds apsūdzēts seksuālā uzbrukumā nepilngadīgai modelei

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Reuters/ScanPix

Bijusī modele Britnija Luisa (Brittney Lewis) mājaslapai «The Wrap» apgalvo, ka pasaulslavenais iluzionists Deivids Koperfīlds (61) viņu 17 gadu vecumā sazāļojis un izvarojis.

Sieviete stāsta, ka ar Koperfīldu iepazinās 1988. gada septembrī Japānas pilsētā Atami, modeļu konkursā «Look of the Year», kur tolaik 32 gadus vecais mākslinieks bija viens no žūrijas locekļiem – viņš Britniju uzaicinājis ierasties uz vienu no saviem šoviem Kalifornijā pēc atļaujas saņemšanas no meitenes vecmāmiņas.

Pēc šova Koperfīlds esot aizvedis Luisu uz bāru un ielējis kaut ko viņas dzērienā. Bijusī skaistumkaraliene «The Wrap» paziņoja, ka pēc kopīgās iedzeršanas zaudējusi samaņu; attapusies savā viesnīcas numuriņā un redzējusi, ka melnā halātā tērptais slavenais šovmenis atrodas viņai virsū: «Es atceros, ka man tika novilktas drēbes. Viņš skūpstīja manu seju un tad sāka virzīties zemāk [..] Tad es atkal zaudēju samaņu.» Koperfīlds nākamajā dienā esot atgriezies meitenes istabā un licis viņai parakstīt līgumu par klusēšanu.

Luisa apgalvo, ka 2007. gadā, kad bijusī skaistumkaraliene Leisija Karola (Lacey Carroll) paziņojusi, ka viņai seksuāli uzmācies slavenais iluzionists, viņa par 1988. gadā notikušo esot informējusi Federālo izmeklēšanas biroju, taču tas nav neko mainījis.

Pāris stundas pēc apsūdzību publikācijas notikušo komentēja arī pats Koperfīlds, sakot, ka atbalsta kustību «#MeToo», taču sabiedrībai nevajadzētu ticēt pilnīgi visam, ko izlasa: «Es jau gadiem dzīvoju ar dažādām safabricētām apsūdzībām par pretīgām darbībām, kuras it kā esmu veicis, bet tikai daži ziņo par to, ka apsūdzētāji tiek arestēti un mana nevainība pierādīta. Es neesmu publiski apspriedis šīs apsūdzības, lai izvairītos negatīvi ietekmēt reālos seksuālajos uzbrukumos cietušos un viņu stāstu ticamību sabiedrības acīs. Kamēr pārciešu kārtējo vētru, es gribu, lai šī kustība uzņem apgriezienus. Vienmēr klausieties uzmanīgi, rūpīgi apsveriet dzirdēto un visas sabiedrības dēļ nepārsteidzieties ar pāragriem spriedumiem.»

Kā zināms, toreizējā Miss Vašingtona Leisija Kerola apsūdzēja mākslinieku līdzīgā noziegumā, taču 2010. gadā tika arestēta par prostitūciju un nepatiesu kāda cita vīrieša apsūdzību izvarošanā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu