Vudijs Alens atkārtoti noraida apsūdzības pameitas seksuālā izmantošanā

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: ALBERTO PIZZOLI / AFP

Amerikāņu kinorežisors Vudijs Alens ceturtdien atkārtoti noliedza pārmetumus par pameitas seksuālu izmantošanu, vainojot viņas ģimeni ciniskā kustības «MeToo» izmantošanā, lai atkārtotu apšaubāmās apsūdzības. Leģendārais kinorežisors paziņojumu izplatīja pēc tam, kad viņa pameita Dilana Farova atkārtoja apsūdzības, ka Alens viņu seksuāli izmantojis, kad viņa bijusi septiņus gadus veca.

«Lai arī Farovas ģimene ciniski izmanto kustības «MeToo» sniegto izdevību atkārtot šīs apšaubāmās apsūdzības, tas šodien tās nepadara patiesākas nekā tās bija pagātnē,» norādīja 82 gadus vecais režisors.

«Es nekad neesmu seksuāli izmantojis manu meitu, kā to secināja visas izmeklēšanas pirms ceturtdaļgadsimta,» viņš piebilda.

Apsūdzības, ka Alens seksuāli izmantojis septiņus gadus veco Dilanu, izskanēja Alena un viņa toreizējās dzīvesbiedres Mias Farovas naidīgajā šķiršanās un bērnu aizbildniecības jautājumu kārtošanas procesā.

Slavenais režisors, kurš uzņēmis vairāk nekā 50 filmas un ieguvis četrus «oskarus», vienmēr ir noliedzis šīs apsūdzības.

Tomēr sabiedrības uzmanības centrā nonākušie seksuālās uzmākšanās skandāli, kuru dēļ negodā krituši vairāki ietekmīgi Holivudas pārstāvji, stiprinājuši Alenam veltīto kritiku, un aizvien vairāk aktrišu paudušas nožēlu par piedalīšanos viņa filmās.

Alens ceturtdien norādīja, ka apsūdzības pret viņu tika «pamatīgi izmeklētas», un vairākās izmeklēšanās «neatkarīgi tika secināts, ka seksuālā izmantošana nenotika».

«Tā vietā viņi noskaidroja, ka dusmīga māte naidīgas šķiršanās laikā, iespējams, samācīja viegli ievainojamu bērnu samelot,» paziņoja režisors.

Ņujorkas tiesa 1994. gadā nolēma, ka apsūdzības par seksuālo varmācību pret Dilanu nav pārliecinošas un pierādāmas. Tomēr tiesnesis Alenam veltīja skarbus vārdus, nodēvējot režisoru par «egocentrisku, neuzticamu un nejūtīgu».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu