«Viņa bija dziļā depresijā» - par «The Cranberries» solisti izsakās paziņas

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Lūdzu, ņemiet vērā, ka raksts ir vairāk nekā piecus gadus vecs un ir pārvietots uz mūsu arhīvu. Mēs neatjauninām arhīvu saturu, tāpēc var būt nepieciešams meklēt jaunākus avotus.
Foto: Vida Press

46 gadus vecās dziedātājas Doloresas O'Riordanas (Dolores Mary Eileen O’Riordan) pēkšņo nāvi gan policija, gan viņas draugi un paziņas pagaidām nespēj izskaidrot, vēsta «Irish Times». Tiesa, tenku lapai TMZ vairāki viņai tuvu stāvoši cilvēki atklājuši, ka dziedātāja pēdējos gados cīnījusies ar depresiju un psihiskām problēmām. Arī pati O'Riordana pagājušogad intervijā atzina, ka 2013. gadā mēģināja sev darīt galu pārdozējot.

Bijušas arī problēmas ar alkoholu, bipolārie traucējumi (agrāk dēvēti arī par maniakāli depresīvajiem traucējumiem). Dziedātāja pirms pāris gadiem arī atklāja, ka no astoņu gadu vecuma ģimenē četrus gadus piedzīvojusi vardarbību. Viņa bija jaunākā deviņu bērnu ģimenē.

Atgādinām, ka 15. janvārī O'Riordana atrasta mirusi viesnīcā «Hilton» Londonā, kur bija ieradusies uz īsu ierakstu sesiju. Policija viņas nāvi pagaidām sauc par neizskaidrojamu, taču ne aizdomīgu.

Vien pirms divām nedēļām viņa un viņas draugs Olijs Koretskis (Olé Koretsky) «Instagram» publicēja kopīgu foto. Pāris kopā ir pēdējos divus gadus, abi muzicēja dziedātājas blakusprojektā «D.A.R.K», kurā iesaistīts arī Mančestras leģendu «The Smiths» basists Endijs Rurks (Andy Rourke).

NYE: take away, TV, pajamas ??

A post shared by Olé Koretsky (@doubleole) on

Britu mediji ziņo, ka tikai dažas stundas pirms traģiskā notikuma Doloresa sazinājusies ar savu ierakstu kompānijas vadītāju Denu Veitu (Dan Waite), un atstājusi viņa telefonā balss paziņojumu, kurā atgādināja par gaidāmo tikšanos, priecīgā balsī sakot, ka vēlas satikt arī Veita sievu.

«Viņa izklausījās priecīga, aizrautīga, viņa daudz jokoja,» pauda Veits. Ziņa par O'Riordanas nāvi viņu, protams, satriekusi. «Domās esmu kopā ar Doloresas vīru, viņu trim bērniem un viņas māti.»

O'Riordana divdesmit gadus bija precējusies ar bijušo «Duran Duran» turnejas menedžeri Donu Bērtonu (Don Burton). Abu laulībā dzimuši trīs bērni - dēls Teilors (20) un meitas Molija (16) un Dakota (12).

Kopā ar vīru Donu 2000. gadā
Kopā ar vīru Donu 2000. gadā Foto: Vida Press

2017. gada maijā «The Cranberries» atcēla plānotos koncertus, jo O'Riordanas ārsti viņai bija likuši uz mēnesi atturēties no darba muguras problēmu dēļ. Jūlijā tika atcelti rudenī Ziemeļamerikā plānotie koncerti.

Īrijas prezidents Maikls Higinss apliecināja cieņu dziedātājai, atzīstot, ka viņas nāve ir «liels zaudējums» visiem tiem, kas īru mūziku atbalsta un tai seko. «Doloresai O'Riordanai un «The Cranberries» bija milzīga ietekme uz roka un popmūziku Īrijā un starptautiskajā arēnā,» atzina prezidents.

Visā pasaulē pārdoti 40 miljoni «The Cranberries» ierakstu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu